Kontakt Informacije

Sremska Mitrovica

Dostupni smo 24/ 7.

Basketaši kluba „3X3 Laćarak“ se polako ali sigurno penju na basket mapu Srbije. Posle osvajanja najjačeg juniorskog basket turnira Srbije u 2022.godini, u Kragujevcu, trebalo bi se malo vratiti na same početke ovog mladog basket kluba.

Glavni i odgovorni za osnivanje basket kluba je Miodrag Mića Mirčeta. „Pa prvenstveno postojala je samo želja za organizovanjem jednog basket turnira, posle mnogo godina, u našem Laćarku. Moje godišnje odmore i pauzu izmedju košarkaških sezona u inostranstvu koje provodim preko leta u Laćarku, nekako me čine tužnim jer nikog nema na našem košu/igralištu, ja sam moje detinjstvo tu proveo, kao i mnogi drugi iz našeg sela, i taj teren i igralište oko terena su, trenutno, u jako lošem stanju a i nikog nema na tom igralištu, to je ono što me je činilo tužnim, i hteo sam nešto da promenim.

Basket je nekako umirao, ne samo sad, nego basket kod nas umire godinama u Laćarku, nažalost. I eto uz neku priču sa mladim momcima iz našeg kraja došli smo na ideju da organizujemo turnir u basketu i nekako ponovo probudimo taj sport kod nas. Na našem turniru učestvovala je i naša Laćaračka ekipa „3 žara“, sastavljena od srednjoškolaca (Čajka, Mirković, Gligić i Đaković), koji su ostavili srce na tom terenu to veče.

Poraženi su u 1/4 finalu, ali se videlo da ovi momci mogu da budu taj „X-faktor“ koji će ponovo probuditi basket u našem Laćarku, samo im je trebao neko da ih usmeri na pravi put što se basketa tiče. Pre 10-ak godina imali smo basket ekipu koja je igrala na turnirima, „Talični Toma i braća Dalton“ u kojoj sam i ja igrao, pored braće Đurak i Tomić Dejana, ali nismo imali nekog starijeg da nas usmerava, a i finansijski nismo mogli izdržati turnire pa nismo mogli baš da učestvujemo na mnogo turnira, a upravo u ova „3 žara“ sam video obrise te naše stare ekipe i hteo sam da uradim nešto kako bi oni dobili sve potrebno da rade ono što najviše vole, a to je, trenutno, igranje basketa. I tako došli smo na ideju da osnujemo naš 3×3 Basket klub, iz ljubavi prema našem selu dali smo ime „3×3 Laćarak“.“ – osnivač kluba Miodrag Mića Mirčeta.

Basket klub „3×3 Laćarak“ osnovan je u julu 2022.godine, a do sad su učestvovali na 9 seniorskih turnira i 3 juniorska. Što se rezultata tiče, iako nisu u prvom planu, vredi istaći da su basketaši osvojili najjači FIBA 3×3 juniorski turnir Srbije u Kragujevcu, 30.decembra! Koliko je jak turnir bio govori i podatak da je nekoliko juniorskih reprezentativaca učestvovalo na njemu.

Na našem prvom FIBA 3×3 Juniorskom turniru, u Novom Sadu, uzeli smo bronzu. A već drugi juniorski turnir, u Rumi, smo osvojili. Što se seniorskih turnira tiče osvojili smo Voganj i Tovarnik, bili bronzani na izuzetno jakom turniru u Rumi, takođe u Drenovcu, Glušcima, Martincima. Stigli do 1/4 finala seniorskih FIBA 3×3 turnira u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije i Rode, u Zemunu i Kragujevcu.

Za 5 meseci postojanja kluba i više nego dovoljno. Što se planova za budućnost tiče bitno je samo da se momci kvalitetno druže i razvijaju kroz ovaj sport i da ugledajući se na njih neki novi klinci počnu sa bavljenjem ovim ili nekim drugim sportom. A rezultati će doći vremenom, za rezultate ćemo lako.

Basket klub „3×3 Laćarak“ ima dve ekipe, prva je sastavljena od momaka rodjenih 2004/05/06, što spada u juniore, a sastav čine: Gligić Nikola (kapiten), Đaković Uroš, Nedimović Jovan, Čajka Vladimir, Mirković Nemanja, Dostanić Vukašin i Marić Saša. A drugu ekipu, „3×3 Luđi Laćarak“ čine momci koji su odrasli na tom našem košu, oni su duša i telo našeg kluba: Pavlović Đorđe, Živanović Marko KaraŽe, Milaković Vukašin i Bojić Nebojša. Basket klub Laćarak radi/živi na principu samofinansiranja, i iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve koji žele i mogu da pomognu našem klubu da se jave na miodragmmirceta@gmail.com 🙂

Share:

administrator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.