Direktorica dečje kompanije naša Laćarkuša Tijana Mirić

Direktorica dečje kompanije naša Laćarkuša Tijana Mirić

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice plasirali su se na Nacionalno finale učeničkih kompanija!

Učenička kompanija srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ pod nazivom „One With Nature“ u sklopu programa Dostignuća mladih u Srbiji nakon Regionalnog takmičenja plasirala se na Nacionalno finale učeničkih kompanija koja se održava u Beogradu od 21-23. maja! Ovi mladi preduzetnici ukoliko pobede, na Nacionalnom finalu, predstavljaće našu zemlju na Evropskom prvenstvu učeničkih kompanija koje se ove godine održava u Instambulu.

Učenička kompanija „One With Nature“ bavi se proizvodnjom prirodnih kozmetičkih preparata za negu kose i kože. Inspirisani prirodom želeli su da formulišu potpuno prirodne proizvode za negu tela, a da time ni na koji način ne ugrožavaju životnu sredinu. Zaštititi životnu sredinu, ne stvarati dodatni otpad i ući u Zero Waste koncept poslovanja bio im je glavni zadatak koji su ostvarili posebnim pakovanjem njihovih proizvoda.

Naime, linija njihovih proizvoda podrazumeva OWN šampon i balzam za negu kose kao i OWN sapun za negu tela. U skorijoj budućnosti planiraju da prošire svoju liniju kozmetike sa OWN buterom za negu tela.

Posebno pakovanje je ono što ih čini jedinstvenim i odvaja ih od ostale kozmetike. Rukavice od pustovane vune u koje se pakuju setovi njihovih proizvoda izrađuju se u „Zlatnom runu“ u Sremskoj Mitrovici. Pustovana vuna predstavlja sirovinu koja se od davnina koristila u kozmetici ali je dolaskom novih trendova nepravedno zapostavlja.

Takođe na dan samog takmičenja u Beogradu, učenici će imati svoj postavljen štand u Beo šopping centru, gde će svako ko je zainteresovan moći da dođe, raspita se i pogleda kako to sve izgleda.

Članovi kompanije One With Nature su: Tijana Mirić, Elena Konjević, Teodora Ivanić, Andrea Divljak, Bojana Košutić a mentor im je Jelena Janjić.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts