Kontakt Informacije

Sremska Mitrovica

Dostupni smo 24/ 7.

Učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice plasirali su se na Nacionalno finale učeničkih kompanija!

Učenička kompanija srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ pod nazivom „One With Nature“ u sklopu programa Dostignuća mladih u Srbiji nakon Regionalnog takmičenja plasirala se na Nacionalno finale učeničkih kompanija koja se održava u Beogradu od 21-23. maja! Ovi mladi preduzetnici ukoliko pobede, na Nacionalnom finalu, predstavljaće našu zemlju na Evropskom prvenstvu učeničkih kompanija koje se ove godine održava u Instambulu.

Učenička kompanija „One With Nature“ bavi se proizvodnjom prirodnih kozmetičkih preparata za negu kose i kože. Inspirisani prirodom želeli su da formulišu potpuno prirodne proizvode za negu tela, a da time ni na koji način ne ugrožavaju životnu sredinu. Zaštititi životnu sredinu, ne stvarati dodatni otpad i ući u Zero Waste koncept poslovanja bio im je glavni zadatak koji su ostvarili posebnim pakovanjem njihovih proizvoda.

Naime, linija njihovih proizvoda podrazumeva OWN šampon i balzam za negu kose kao i OWN sapun za negu tela. U skorijoj budućnosti planiraju da prošire svoju liniju kozmetike sa OWN buterom za negu tela.

Posebno pakovanje je ono što ih čini jedinstvenim i odvaja ih od ostale kozmetike. Rukavice od pustovane vune u koje se pakuju setovi njihovih proizvoda izrađuju se u „Zlatnom runu“ u Sremskoj Mitrovici. Pustovana vuna predstavlja sirovinu koja se od davnina koristila u kozmetici ali je dolaskom novih trendova nepravedno zapostavlja.

Takođe na dan samog takmičenja u Beogradu, učenici će imati svoj postavljen štand u Beo šopping centru, gde će svako ko je zainteresovan moći da dođe, raspita se i pogleda kako to sve izgleda.

Članovi kompanije One With Nature su: Tijana Mirić, Elena Konjević, Teodora Ivanić, Andrea Divljak, Bojana Košutić a mentor im je Jelena Janjić.

Share:

administrator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.