Dva laureeta iz Sremske Mitrovice na festivalu vokalnih solista „Minja Subota“

Dva laureeta iz Sremske Mitrovice na festivalu vokalnih solista „Minja Subota“

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Na velikoj sceni „Donka Špiček”, Dečjeg kulturnog centra Beograd, 7.11.2023. održan je drugi Festival „Minja Subota“, organizovan u saradnji sa Fondacijom „Minja Subota” i Udruženjem nastavnika muzičke kulture Srbije.
Namenjen deci – vokalnim solistima, festival je osmišljen sa idejom da se sačuva dragoceno muzičko nasleđe koje je Minja Subota ostavio deci.
Pobednici iz Vranja, Jagodine, Niša, Prokuplja, Pirota, Leskovca, Kragujevca, Užica, Sombora, Beograda, Kikinde, Šapca, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Skobalja, Kosovske Mitrovice, Kosovske Kamenice, Banja Luke, Nikšića i Herceg Novog prikazali su svoje umeće na velikoj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, koju su ovoga puta imali priliku da dele sa Leontinom Vukomanović, Sergejom Ćetkovićem, Predragom Vukovićem Peđolinom i pevačicom Zoe Kida, koji su laureatima uručile nagrade.
Laureati, odnosno nosioci 100 bodova na ovom festivalu osvojile su Milica Stokanov iz OŠ ,,Slobodan Bajić Paja“ i Lara Šarčević iz OŠ ,,Jovan Popović“. Naš okrug je predstavljala i Nina Matić iz OŠ ,, Jovan Popović“ koja je osvojila 98 bodova. Podrškom ove dve škole organizovano je Okružno takmičenje i omogućeno svim učesnicima da prisustvuju završnom koncertu.
Njih su pratile, uvežbale, i bodrile nastavnice muzičke kulture Snežana Podgorica i Mirjana Petrović.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts