Ekološka katastrofa nadomak Jarka!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Na izlazu iz sremskog sela Jarak prema Hrtkovcima, na samo 400 metara od bunara pijaće vode rumskog “Vodovoda“,  nalaze  se  na  desetine  raspadnutih  leševa stoke!  Oko gomile leševa,   kože, vune, dlaka,  kostiju širi se nesnosan smrad  praćen rojevima muva!

-O slučaju divlje deponije obavestili smo  preko naše mesne zajednice sve nadležne organe i inspekcije  Grada Sremska Mitrovica. Problem je decenijski i sveobuhvatan.  Stočnu jamu naše selo nikad nije imalo, povremeno nam iz opštine pošalju bager, koji iskopa jamu za uginulu stoku i zatrpa, ali bez stalnog rešenja.  Vrućine su ogromne,  pa je  i velika  opasnost od epidemije zaraznih bolesti, tim više  što se nedaleko odavde na samo nekih 400 metara nalaze   bunari sa pijaćom vodom  JP“Vodovoda“ Rume, navodi meštanin Jarka Mića Vukadinović,  napominjući da  su  o slučaju obavestili i rumske vlasti.

Problemu znatno doprinose i nesavesni vlasnici,  koji uginulu stoku bacaju po kanalima, pravdajući se da nemaju gde sa leševima.

Kako  tvrde  meštani  Jarka, svakog  leta problem se udvostručava   pojačanim uginućem krmača usled velikih vrućina.

-Upoznati smo sa problemom sela Jarak i preduzećemo određene mere da se uskoro problem reši, poručio je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine

Narcisa Božić

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts