Gimnazijalci proslavili 67 godina mature!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Maturanti Mitrovačke gimnazije generacija 1955./56. proslavili su juče 67 godina mature!

Na sastanak su došli dr Dimitrije Stojšić, Nada Janković, Zoran Židišić, Krešimir Teševkić, Ratko Stanulović, Slobodan Paklar, Mirko Mirčetić, Bora Kolarski i Lazar Petković.

smart

-Svi smo jako vezani iz naše generacije, odrasli u posleratno doba, u siromaštvu, ali u jednom potpuno različitom vremenu. Sve to je opisano u knjizi ‘’Zlatni odsjaj sećanja’’, publikovanoj povodom velikog jubileja 50-godišnjice mature učenika Mitrovačke gimnazije 2006.godine.

Tada su poslednji put sa nama bili i naši profesori, kojih nažalost više nema među živima. Bila je to tada velika svečanost, kada se okupilo čak nas 150 gimnazijalaca iz četiri odelenja,  seća se Nada Janković, profesorka književnost u penziji i  bivša direktorka Biblioteke ‘’Gligorije  Vozarević’ u Sremskoj Mitrovici, koja je sa drugovima juče  u  Restoranu ‘’Sojenica’’ proslavila 67 godina mature.

Nekadašnji  mitrovački gimnazijalci sastaju se  svake godine u junu, osim dva izostanka zbog korone,  u drugom restoranu u rodnom gradu, gde se prisećaju uspomena iz školskog doba.

-Naši drugovi rasuti su po celom svetu,  sve su to uspešni ljudi i stručnjaci u svojim oblastima, ali, nažalost,  godine stižu,  osamdeset i šesta,  sve nas je manje. Obišli smo ceo  jedan generacijski krug.od maturanata, punih života, želja, ambicija, snova, preko zrelosti, formiranja porodice, profesionalne realizacije, do starosti, kada se živi od sećanja, sa setom u glasu priča gospođa Janković.

Narcisa Božić

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts