Humanost porodice Ristić iz Laćarka  – Poklon stan za stanovanje!

Humanost porodice Ristić iz Laćarka – Poklon stan za stanovanje!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon3 min read

Petar Ristić iz sela Laćarak kraj Sremske Mitrovice je danas uspešan preduzetnik i vlasnik kompanije “Ristić gradnja”. Odluka koju je doneo sa svojom porodicom budi nadu i veru u ljude.

U životu Laćarca, Petra Rističa, nije išlo sve tako glatko. Petar je svojim radom i trudom uspeo da stvori uspešnu firmu, ali i da izgradi zdravu porodicu, koja poštuje prave vrednosti. Dokaz toga je human gest, odluka koju su zajedno doneli a koja će bez dileme nekoj drugoj porodici olakšati i ulepšati život.

O čemu se radi objasnio je sam Petar u razgovoru za portal Laćaračke vesti. Evo i šta je Petar rekao;

-Sama ideja o poklanjanju stana za stanovanje potekla je iz naše porodice. Sedeli smo zajedno, kao složna porodica i doneli odluku, tako funkcionišemo. Ako Bog da sprovesćemo je u delo oko Božića.

Započeo je priču ovaj Laćarac i nastavio:

-Ideja nije nova, vuce iz prošlosti gde sam ja, Petar Ristić, otac i sada deda imao težak život, borio se, padao i ustajao, nisam imao nikog da mi pomogne, sam sam se borio kroz život, hvala Bogu uspeo sam da se fino obezbedim, skromno ali sam prezadovoljan. Sad sam u prilici da pomognem drugim ljudima, to me ispunjava i želim da pomognem od srca. Moj životni moto je “Čovek je onoliko bogat koliko može da da drugima.”. Tako vaspitavam i decu i tako ću i unuke. Voleo bih da ta filozofija i dalje krasi porodicu Ristić. Kada je u pitahju sam čin dodele stana za stanovanje, u prvi mah smo želili što pre da pomognemo. Medjutim ta prvobitna ideja je malo promenjana, odnosno ta odluka.

O tome kome bi voleli da poklone stan, Petar je rekao:

-Dodelićemo stan nekoj socijalno ugroženoj porodici, jer svi članovi porodice žele da nekom pomognu, ali ćemo najpre stan renovirati, uraditi podno grejanje, renovirati kupatilo, sve srediti. Stan je mali, ima 40 kvadrata, ali će biti u potpunosti sredjen. Voleli bi da stan za stanovanje poklonimo mladom bračnom paru sa troje dece, da im se pomogne da izgrade zdravu porodicu. Postavićemo i krevete na sprat da mogu troje dece da stanu, kao i podno grejanje. Ako Bog dragi da, oko Božića, najsrećnijeg hrišćanskog praznika bi nekog usrećili.

Pored besplatnog stana za stanovanje, porodica Ristić će stanare istog pomoći i plaćanjem režija do 100 eura, svakog meseca. Petar Ristić je objasnio i koji je glavni motiv za ovu ideju i rekao:

-Uz to, plaćaćemo i režije do 100€ mesečno, struja, voda, grejanje i ostali troškovi ni ne prelaze taj iznos. Jedan od glavnih motiva je da probudimo dobrotu u ljudima. Svi smo se udaljili i otudjili jedni od drugih, izgubili smo smisao i osećaj humanosti. Voleli bih da nakon ovog našeg gesta i drugi ljudi urade slično, u skladu sa svojim mogućnostima. Da se probudi dobrota u ljudima.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts