Intervju – Tomislav Trebovac

Intervju – Tomislav Trebovac

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon3 min read

Njegovo ime je dobro poznato svim ljubiteljima fudbala u Sremu, a i šire. Promenio je nekoliko klubova kod nas, igrao i na Malti…

Uspešan je kao napadač, ali se vrlo dobro snalazi kao što i sam kaže iza špica i u veznom redu. Sigurno jedan od najkvalitetnijih igrača Vojvođanske lige “Jug”, trenutno član FK Podrinje- Tomislav Trebovac.

U svojoj karijeri si promenio nekoliko naših, ali i inostranih klubova. Kako je tekla tvoja karijera, gde si doživeo najlepše trenutke?

-Seniorski fudbal sam počeo da igram u FK LSK iz Laćarka, tu sam odigrao nekih godinu
dana. Iz LSK-a odlazim u Big Bull iz Bačinaca koji je vodio pokojni Bogić Bogićević. Sa Big Bullom 2010. godine sam bio prvak Srpske lige “Vojvodina” i plasirali smo se u Prvu ligu Srbije. Tu je došlo do fuzije Big Bull-a i FK Radnički iz Šida. Tu sam odigrao godinu dan i odatle sam prešao u FK Srem iz Sremske Mitrovice. U Sremu se nisam mnogo zadržavao, svega polusezonu. Iz Srema odlazim u FK Novi Sad sa Detelinare. Iz Novog Sada prelazim u FK Radnički iz Sremske Mitrovice gde provodim dve godine.

Za to vreme imali smo dosta uspeha i u ligi i u kupu. Plasirali smo se među 32 ekipe u “Lav” kupu Srbije, to je bio velik uspeh za klub i za grad. Posle Radničkog odlazim u FK Loznicu, te godine osvajamo Srpsku ligu “Zapad” i plasiramo se u Prvu ligu Srbije. Iz Loznice se vraćam u Radnički iz Sremske Mitrovice. Radnički je tada imao dosta dobrih i kvalitetnih prvoligaških i superligaških fudbalera. Imali smo visoke ambicije ali nismo uspeli da uđemo u viši rang takmičenja. Posle Radničkog mi je stigla ponuda sa Malte koju sam prihvatio. Na Malti sam proveo dve godine igrajući za dva kluba “Zebbug Ragners” i “Mqabba FC”. Igrao si kao što kažeš jedno vreme i na Malti.

Da li postoje, i ako da, kakve su razlike između našeg fudbala i fudbala tamo?

-Razlika u fudbalu na Malti i u Srbiji je velika, tamo su klubovi polu profesionalni i
kvalitet fudbala je znatno slabiji nego kod nas. Dok su infrastruktura i finansije znatno
bolje.

Možeš da odgovoriš na nekoliko pozicija na terenu, gde se najbolje snalaziš? Koja pozicija ti je omiljena?

-Najbolje se snalazim u špicu i iza špica. Volim čak da igram i u vezi, igrao sam dosta puta u veznom redu i nije mi strano da tu odigram.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts