Karavan „Zajedno možemo“ u Sremskoj Mitrovici

Karavan „Zajedno možemo“ u Sremskoj Mitrovici

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

U okviru karavana „Zajedno možemo“, Dea Đurđević, novinarka i predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“ posetila je Sremsku Mitrovicu.

Cilj ovog karavana, koje organizuje Udruženje „Budimo bezbedni“ je povezivanje udruženja i osoba sa invaliditetom, kako bi zajedno ukazali na svoje probleme i razmenili iskustva, kao i pomoć u vidu donacije čime se pomaže rad udruženja osoba sa invaliditetom i pojedinaca.
Dea Đurđević uručila je poklon Udruženju osoba sa invaliditetom „Vizido“ iz Sremske Mitrovice, a tom prilikom je rekla da je rad UOSI „Vizido“ inspirativan i da svi zajedno možemo doprineti stvaranju boljeg društva za sve.

Predsednik UOSI „Vizido“ je rekao da je ovo udruženje formirano u februaru prošle godine i da iza sebe ima brojne aktivnosti, sa ciljem stvaranja društva ravnopravnih i aktivnih građana u kome su osobe sa invaliditetom osnažene da samostalno žive i odlučuju, u skladu sa svojim potrebama.
Vizićanin je dodao da je u toku velika akcija koju ovo udruženje sprovodi i koja će se nastaviti u budućnosti, a to je „Obrok solidarnosti“. „Pod sloganom „Jedi i budi human“, svakim kupljenim obrokom u restoranu „Solidarnost“ obezbeđuje se besplatan obrok za socijalno ugrožene.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts