Kontakt Informacije

Sremska Mitrovica

Dostupni smo 24/ 7.
Podeli na društvenim mrežama

Nakon naših nedavno objavljenih tekstova kada smo javnost upoznali sa sumnjivim postupcima i nepravilnostima u radu v.d. Nadežde Mirković- dolazimo do novih saznanja.

Naime, naš izvor navodi da zbog celokupne neprijatne situacije koja u ovoj ustanovi mesecima traje, a koja se odnosi na sumnjive poslovne odluke v.d. direktorice Nadežde Mirković, suspenziju med.sestre vaspitača i saradnice za preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu dece, kao i na neuljudan odnos prema još jednom zaposlenom u ustanovi od strane Mirkovićke, nekoliko članova Upravnog odbora podnelo je ostavke na svoje članstvo u Upravnom odboru ove ustanove. Tačnije, od 9 članova- ostavku su podneli predsednica UO i još 5 članova, tako da ostavkama ovih šestoro ljudi Upravni odbor praktično više ne postoji.

Oni su ovim postupkom na jasan način stavili do znanja v.d. Nadeždi Mirković da više ne žele da budu učesnici ujdurme koja se mesecima dešava u ustanovi zahvaljujući njenom neprofesionalnom ponašanju i odnosu prema zaposlenima, kao i da više ne žele da budu indirektni učesnici u narušavanju ugleda ustanove u javnosti.

Naš izvor takođe navodi da su članovi UO savesno i u skladu sa Statutom i pravilnikom sve vreme radili i donosili odluke- te da nisu pristajali ni na kakve pritiske od strane v.d. Nadežde Mirković, niti su donosili odluke koje bi mogle da ugroze prava zaposlenih, ili naruše bezbednost dece u ovoj predškolskoj ustanovi.

Prenosimo i utiske roditelja koji su nam se javljali mejlom i koji su iskazali zabrinutost zbog saznanja o dešavanjima u UPVO ‘Poletarac’.

„Svi smo bili zgroženi kada smo saznali da je ta osoba postavljena na mesto v.d. direktora, a da čak nije ni zaposlena u ustanovi za stalno. Kao da nema toliko vaspitača koji mnogo duže rade u ustanovi, imaju posao za stalno i koji bi na najbolji mogući način organizovali posao i brinuli o našoj deci. Ko je taj što je uopšte došao na ideju da baš nju postavi na tako odgovorno mesto?
Bilo smo jako zabrinuti i kada smo saznali da je v.d. direktorica htela našu decu da vodi na ekskurzije, a da ustanova prethodno nije imala Pravilnik o ekskurzijama. Šta da su deca otišla na ekskurziju i da se nekom detetu ne daj Bože nešto desilo? Ne smemo ni da zamislimo! Nadamo se da će ona uskoro biti smenjena sa mesta v.d. direktora, te da će na njeno mesto doći neko ozbiljan, odgovoran i iskusan, jer sve ovo više stvarno nema smisla i smatramo da je sramota da se ovako nešto dešava u ustanovi kojoj smo našu decu poverili na brigu, negu, staranje i vaspitavanje!“

Postavljamo pitanje: „Ko i zašto štiti v.d. Nadeždu Mirković i dokle misli da se na taj način poigrava sa bezbednosti dece u ovoj ustanovi, kao i sa pravima zaposlenih?“

I ovoga puta smo pozvali v.d. Nadeždu Mirković za komentar, ali nam je lice koje se javilo na broj telefona UPVO ‘Poletarac’ kratko poručilo da je v.d. direktorica na godišnjem odmoru.

Nastavićemo da pratimo dešavanja u ovoj ustanovi i da blagovremeno obaveštavamo javnost, bez obzira na pritiske koje novinari našeg portala neprestano trpe.

Share:

administrator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.