Koncert „Heroina” u sredu u Sremskoj Mitrovici

Koncert „Heroina” u sredu u Sremskoj Mitrovici

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read

Tri renomirane umetnice iz Novog Sada, članice „Heroina”, održaće koncert u Baroknoj sali Muzeja Srema, u sredu 15. novembra, u 18 sati. Koncert je omogućio Sokoj, a organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart”.

Ksenija Mijatović Korom (flauta), Veronika Antunović Marić (oboa) i Slobodanka Stević (klavir) kao kamerni sastav nastupaju još od 2013. godine. Održale su brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu, a posebno se izdvajaju njihove koncertne turneje u Italiji (Padova, Venecija, Udine). Izvođački repertoar Trija „Heroine” obuhvata muzička dela različitih epoha, sa posebnim akcentom na za njega originalno pisana dela.

Repertoar kojim će se pomenute umetnice predstaviti na koncertu u Sremskoj Mitrovici obuhvata dela nekoliko eminentnih svetskih i domaćih kompozitora (Mel Boni, Malkolm Arnold, Herman Beftink, Dušan Radić, Isidora Žebeljan, Aleksandra Vrebalov). Biće to sjajna prilika da se i u Sremskoj Mitrovici, sa svim ljubiteljima kamerne muzike, obeleži desetogodišnjica rada Trija „Heroine”.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts