Kreativnost učenika OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“ iz Radenkovića

Kreativnost učenika OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“ iz Radenkovića

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

U prostorijama Mesne zajednice Radenković otvorena je izložba radova predškolaca i učenika OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“. Radovi su nastali na likovnoj radionici slikanja po uzoru na dela Salvadora Dalija, sa ciljem dečijeg doživljaja sveta fantastike.
Izložbu je otvorila vaspitačica Tatjana Milivojević, idejni tvorac ove zanimljive radionice, koja je kod dece probudila veliko interesovanje i podstakla njihovu kreativnost.
Kako je rekla Milivojević, ostvaren rezultat nakon realizacije likovane radionice, pored bogaćenja dečijeg estetskog razvoja, odnosi se i na razvoj pozitivnog stava dece prema umetnosti, kao i na motivisanost na vlastiti likovni izraz.
Dečija likovna dela su originalna, sadrže fantastične elemente koji su plod dečije mašte i imaginacije, nipošto nisu rezultat „kopiranja“ umetničkih dela koja su deca posmatrala, dodala je Milivojević, ističući da su dečiji likovni radovi, nastali na ovoj radionici, prozor u njihov svet i stoga im je vrednost nemerljiva.
Predsednik Saveta MZ Radenković Uroš Veselinović pozdravio je ideju Tatjane Milivojević i pohvalio radove predškolaca i đaka, a kako je tom prilikom rekao MZ Radenković će uvek podržati ideje vaspitača i učitelja OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“ i pružiti svaku potrebnu pomoć u njihovoj realizaciji.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts