Legenda Sremskog fudbala Nikola Budišić

Legenda Sremskog fudbala Nikola Budišić

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Nikola Budišić rodjen je 1947. u Mačvasnkoj Mitrovici. Od svoje 18. godine igrao je u Partizanu.

Početkom njegove karijere se razboleo, pauzirao je dve godine tako da je prvi put zaigrao tek 1967/68. U Partizanu je bio sve do 1974. godine, igrao sa velikim igračkim imenima poput Bjekovića, Antića, Golca, Vukotića…

Sledeći klub u kom je zaigrao bio je Panatenaikos u kom se nije zadržao ni celu sezonu.1975. je prešao u holandsku Bredu u kojoj je igrao 5 sezona. To su mu bile pritom i najbolje godine. Izabran je u idealni tim NAC Brede u istoriji tog kluba.
U to vreme u holandskoj ligi igrao je mečeve protiv jednog od najboljih igrača u istoriji- Johana Krojfa, i bio je vrlo uspešan u tim duelima.

Posle tog kluba je igrao još za ekipu Beringena i to mu je, takodje, nažalost i poslednji klub.

Odlučio je 2004. godine da se preseli u Laćarak, Školsku ulicu. Bio je par puta trener prve ekipe našeg kluba LSK-a i šef stručnog štaba kuzminskog Graničara i Sloge iz Erdevika.

Tako da su mnogi Laćarci imali priliku da upoznaju izbliže jednu fudbalsku legendu i čoveka koji je ostavio značajan trag u jugoslovenskom fudbalu.

Svako ko je imao tu čast da ga trenira Nikola Budišić može da vam posvedoči o kakvom se čoveku i fudbalskom znalcu radi.

Jedan običan čovek iz našeg komšiluka, a istinski fudbalski as.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts