Ljubiša Kovačević – ponos Judo kluba LSK

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Nedavno smo imali pravo zadovoljstvo da razgovaramo sa ponosom Judo Klub Lsk Lacarak , Ljubišom Kovačevićem. U kratkom razgovoru Ljubiša je otkrio neke stvari koje možda do sada niste znali o njemu, s toga verujemo da će Vam ovaj tekst biti zanimljiv.

Krenimo od tvojih početaka, sa koliko godina si došao u Laćarak i koliko dugo si živeo u našem selu?
Sa svega 4 godine sam došao u Laćarak sa naravno roditeljima i dve sestre, a sa 15 otišao da živim u Novom Sadu zbog škole i sporta.

Kakve uspomene te vežu za Laćarak, čega se najradije sećaš?
Za Laćarak me vežu lepe uspomene iz detinjstva, dosta toga, bilo je mnogo lepih trenutaka, i zaista teško je izdvojiti nešto.

Vrlo mlad odlaziš u Novi Sad, kako si se snašao i privikao na novi način života?
Što se tiče Novog Sada, na samom početku bilo je poprilično teško. Bilo mi je potrebno vreme dok se nisam navikao na treninge ,školu, nove drugare i prijatelje, uopšte taj način života, Kako je prolazilo vreme bilo mi je sve lakše i na kraju sam se privikao i uklopio.

Sigurno je teško izdvojiti najdraže dostignuće, da li ga ti imaš i znaš li koliki je ukupan broj medalja koje si osvojio?
U svojoj sportskoj karijeri imam dosta uspeha kojim se ponosim, i zaista je teško izdvojiti najdraži,.Kada je reč o medaljama, poslednji put kad sam ih brojao bilo je oko 200, a to je bilo davno, pre sigurno 10 godina. Trenutan broj osvojenih medalja ne znam.

Obrazovanje nisi ostavio u drugom planu, završio si DIF, čime se trenutno baviš, da li si u struci?
Tačno, po struci sam profesor fizičkog vaspitanja, trenutno se bavim trenerskim poslom u Judo klubu za koji se takmičim.

Za kraj, koja je poruka za mlađe generacije, koje možda baš sada ostvaruju svoje prve korake u svetu sporta, ili razmišljaju o njima?
Moja poruka za mladje generacije je da se bave sportom, jer sport moze da pruži mnogo lepe stvari u životu.

Ljubiša Kovačević, ponos Judo kluba, ali i celog Laćarka!

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts