NEKADA JE FUDBAL BIO PLEMENITA IGRA

NEKADA JE FUDBAL BIO PLEMENITA IGRA

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Fudbal u Srbiji je pao na niske grane. Time nismo ništa novo rekli. U trenutku pisanja ovog teksta, pada još niže, tone u provaliju iz koje nema povratka.

Barem kada je fudbal u Sremu u pitanju. Stanje fudbala u Sremu je takvo da što bi stariji rekli „gore ne može biti“. Za to nisu krivi sportski radnici, nisu krivi fudbaleri koji natapaju znojem dresove klubova – i od toga nemaju ništa sem ljubavi i zadovoljstva. Ti momci sa istim žarom igraju fudbal, baš kao i oni na najvišem nivou. Jedan od primera porodičnog kluba, oličja plemenitosti i igre kao što je fudbal je fudbalski klub Mitros iz Sremske Mitrovice. Klub vode ljudi kojima je fudbal ljubav, strast, i kojima ne pada teško ni da se odvajaju od svojih porodica, ulažu svoja sredstva. Spasoje Tubić, popularni Spale je od malih nogu u fudbalu, zna igru do njene srži. Njegove funkcije se mogu menjati, ali ljubav prema fudbalu ostaje ista. Sa velikim žarom vodi FK Mitros, od prvog dana kada je ušao u klbu do danas.

Samo, sve ovo što smo napisali pada u vodu. Mitros će izgubiti još jednu utakmicu. Da, već je izgubio, i van terena iako se u trenutku pisanja ovog teksta igra tek prvo poluvreme. To svi znaju, to nije vest. Ovo je druga utakmica zaredom koju Mitros na taj način gubi. Ne zbog nedostatka kvaliteta, ne zbog loše igre, ili toga da nemaju sreće, već zbog „više sile“…

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts