Održan „Dan veselih poligona“

Održan „Dan veselih poligona“

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Sportski savez Sremske Mitrovice, Savez za predškolski sport i Sportska organizacija Aktiv, organizovali su u hali PSC “Pinki” manifestaciju pod nazivom “Dan veselih poligona”, namenjen deci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

U okviru ove manifestacije u poligonima se takmiče deca uzrasta od sedam godina. Oni su već imali priliku da učestvuju u takmičenju ove vrste u martu, a kako se najavljuje, na proleće će učestvovati u malim Olimpijskim igrama.

Na parketu Poslovno sportskog centra „Pinki” takmičilo se oko 200 dečaka i devojčica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Učenici prvih razreda mitrovačkim osnovnih škola pokazali su svoju spretnost i svi su bili pobednici.

Angelina Anojčić Vuković predsednica gradskog Saveza za školski sport napomenula je da se oni zalažu za to da se što veći broj dece uvede u svet sporta. Poliogoni su sastavljeni iz zadataka sa osnovama kretanja, kao što su preskakanje, skakanje i provlačenje kroz šarene prepreke, kako bi deca uživala baveći se sportom. Takmičenje podrazumeva poligone u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i za devojčice, a poligon je sačinjen od jednostavnih motoričkih zadataka namenjenih njihovom uzrastu koje svako dete može da prođe.

izvor Mitrovica info.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts