Peta sezona besplatne Škole sporta

Peta sezona besplatne Škole sporta

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Besplatna Škola sporta Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, kako za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, tako i za predškolce uzrasta pet i šest godina, ušla je u petu sezonu. Broj polaznika je iz godine sve veći, a trenutno je u trenažnom procesu oko 500 dece.

Kako je na javnom času školice sporta, u foajeu Poslovno-sportskog centra „Pinki”, rečeno, ova školica je namenjena svakom detetu bez ikakve diskriminacije i u potpunosti je besplatna.

Roditelji imaju dva izbora, da dete odvedu u neku školu sporta da plaćaju i da izvrše rano specijalizaciju deteta, da rano izabere sport, a drugi izbor je da se deca do četvrtog razreda osnovne škole bave bazičnim sportovima, pre svega atletikom, gimnastikom i plivanjem. Posle četvrtog razreda može da krene u izbor nekog sporta. Broj dece je iz godine u godinu sve veći i veći, a najveći napredak je pre svega u stručnom radu sa sportskim stručnjacima.” – navode u mitrovačkom Sportskom savezu.

Objekti u kojima deca treniraju u okviru Škola sporta su Poslovno-sportskog centra „Pinki”, Gradski bazen i Atletski stadion. Treninzi su utorkom i četvrtkom u fitness-sali Poslovno-sportskog centra „Pinki”, u 16:15 i subotom na bazenu od 9:30.

IZVOR-Mitrovica info

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts