Počela rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“

Počela rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i gradonačelnica Svetlana Milovanović, obišli su radove na rekonstrukciji Pozorišta „Dobrica Milutinović“.
Kao je rekla gradonačelnica Milovanović, Pozorište „Dobrica Milutinović“ osnovano je 1944. godine i uskoro će obeležiti 80 godina postojanja. Ovaj značajan jubilej mitrovačka publika dočekaće u punom sjaju mitrovačkog Pozorišta, onako kako ova ustanova i zaslužuje.


Predviđena je rekonstrukcija pozorišne sale, fajea i krova. Nakon saniranja vlage planira se uređenje enterijera po najvišim estetskim i funkcionalnim standardima. Biće postavljen akustični materijal na zidovima i podu pozorišne sale, i ugrađeno moderno ozvučenje i rasveta. U planu je i završetak radova na sanaciji sistema grejanja i hlađenja u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, kao i na elektroinstalacijama, što će omogućiti upotrebu savremene multimedijalne opreme.Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da se radovi na rekonstrukciji Pozorišta finansiraju sredstvima koja su obezbedili Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica. Iznos sredstava iznosi 200 miliona dinara.
Mirović je istakao da veruje da će za manje od godinu dana u mnogo boljem i kvalitetnijim ambijentu Mitrovčani uživati u predstavama, a da će zaposleni i umetnici iz jedinog profesionalnog pozorišta u Sremu imati mnogo bolje uslove za rad, u kojima će moći u punom sjaju da prikažu svoje stvaralaštvo.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts