Predizborno predstavljanje u Sremskoj Mitrovici- „Ujedinjeni za pobedu Srbije“

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Predizborna kampanja koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije – Marinika Tepić“ održana je juče u prepunom pozorištu „Dobrica Milutinović“

Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” okupljeni oko  SSP, NS i DS, koju predvodi  Marinika Tepić, predstavila se u izbornoj  kampanji. Oni su u pozorištu „Dobrica Milutinović“ predstavili  kandidate za poslanike.Pored predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, prisustvovavali su i lideri stranaka koje čine ovu koaliciju: Dragan Đilas, Marinika Tepić, Zoran Lutovac i Pavle Grbović.

Koaliciju “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, koja se na listi za parlamentarne izbore nalazi pod brojem 5, čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana i druge manje stranke, udruženja i pokreti.

Iz Sremske Mitrovice na njoj se nalaze Đorđo Đorđić, košarkaški trener na 36. mestu i Nenad Dragaš, ekonomista na 238. mestu u ime Stranke slobode i pravde i Danijel Ćetojević, advokat na 200. mestu u ime Narodne stranke.

Prisutnim Mitrovčanima prvi se obratio Đorđo Đorđić koji je posebno pohvalio podršku grupe građana „GRAD ZA SVE NAS“ na čelu sa Vladimirom Petkovićem čiji predstavnici su takođe bili prisutni i dodao da je pored „Ujedinjeni za Srbiju“ ta grupa građana jedina prava opozicija u našem gradu!

Potom su usledila obraćanja i drugih članova koalicije a zatim i potpredsednice Stranke Slobode i Pravde, Marinike Tepić. Tepić se dotakla nekoliko ključnih problema u Sremu među kojim je i katastrofalno stanje u poljoprivredi a potom je predstavila i zakone za koje će se ova koalicija zalagati. Na prvom mestu jeste zakon o lustraciji, onda zakon o poreklu imovine i zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu pripremljen po ugledu na zakon u Rumuniji.

Tepić je pozvala okupljene da daju glas listi pod brojem 5 na izborima 3.aprila a na kraju konvencije gromkim aplauzom Mitrovčani su pozdravili i predsedničkog kandidata ove liste, Zdravka Ponoša.

Izbori za predsednika Republike Srbije raspisani su juče, 2.marta a u narednim danima ova lista prikupljaće potpise za svog predsedničkog kandidata.


Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts