PSI LUTALICE prave haos u Laćarku: TRI NAPADA u jednom danu

PSI LUTALICE prave haos u Laćarku: TRI NAPADA u jednom danu

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon4 min read

Stanovnici Laćarka već nekoliko meseci imaju problem sa psima lutalicama. Naime, oni se skupljaju na svim lokacijama, i to u blizini škole, u naseljima, na grobljima, na deponiji u blizini reke Save. Meštani ne znaju kako da reše ovaj problem jer su psi u poslednje vreme počeli ozbiljno da ugrožavaju njihovu bezbednost. Samo su tokom poslednjihnekoliko dana zabeležena tri slučaja napada na ljude u ovom mestu.

Za naš portal Darko ilić, stanovnik Laćarka ispričao je kako su njegovu ćerku na putu od škole do kuće napale lutalice. Na svu sreću, prošla je bez povreda, a on je zbog nemilog incidenta bio jako uznemiren.

– Juče dok se moja ćerka vraćala iz škole, na nekih dve stotine metara od objekta, dva psa su je pojurila i uhvatila za nogu. Pocepala su joj pantalone – kaže naš sagovornik iz Laćaračkih vesti.

Devojčica je ubrzo zbrinuta, a ogrebotina sanirana.

– Na svu sreću nije bila povređena, bile su lakše ozlede – kaže on.

Na pitanje, da li je slučaj prijavio nadležnim službama, on kaže da nije.

– Ne zove skoro niko kada se takav incident dogodi, jer nema reakcije – objašnjava naš sagovornik i dodaje da je problem u tome što psi znaju vrlo često da se kreću u blizini škola:

– Kad god deca idu u školu, na ulicama, ima 10 -15 lokacija gde psi lutalice napadaju. Ispred škola ima čopor pasa i deca se boje.

On nam je rekao da se u međuvremenu dogodio još jedan incident u kome su psi lutalice napali njegovu komšinicu, stariju ženu Lj.B. u Železničkoj ulici u Laćarku. – Pri napadu razjarenih pasa, ona je zadobila povrede ruke. Lj.B. živi sama u Laćarku. 

Baka se danas oseća dobro, ali je vidno uznemirena – kaže on i dodaje:

– Ne možemo da se ne zapitamo, šta bi bilo da je na njenom mestu bilo neko dete, da li bi onda uspelo da se odbrani od krvoločnih pasa ili bi posledice bile znatno strašnije ili, ne daj bože, tragičnije.

Takođe, dogodio se još jedan napad psa lutalica i to na ženu koja je bila na putu za posao vozeći biciklu.

– Tačno u 5:45 u Železničkoj ulici, kada sam išla na posao napao me je čopor pasa. Bilo ih je negde oko četiri do pet u čoporu – kaže meštanka J. V.

Ipak, ona je uspela da ih otera od sebe i sačuva svoju bezbednost.

– Sišla sam sa bicikla i stavila ispred mene kako bi se zaštitila. Počela sam da vičem na njih i oni su se ubrzo razišli – zaključuje naša sagovornica.

Predsednica Saveta mesne zajednice Laćarak V. S. je za naš portal izjavila da je problem pasa lutalica zastupljen u celoj Srbiji, a ne samo u Laćarku koje je najveće selo u Vojvodini.

– Sticajem okolnosti, mi smo pozvali Zoo higijenu, i poslata je ekipa koja uhvatila tri psa na kraju Sremske ulice. Ali, problem se rešava u skladu sa našim mogućnostima, jer nekada nema mesta u azilu za pse – kaže naša sagovornica. Ona kaže da se pažljivo vodi evidencija pasa lutalica koji su uhvaćeni te da je u protekle dve nedelje uhvaćeno šest pasa lutalica.

– Ove nedelje su uhvaćena tri psa, prošle nedelje takođe tri – kaže ona.

Predsednica Saveta mesne zajednice Laćarak kaže da je veliki problem taj što ih ima dosta u centru Laćarka i drugim delovima gde se oni pare.

– Na izlasku iz sela kod groblja, zatim kod Meteorološke stanice ima veliki broj lutalica. Počeli su da se skupljaju i kod crkve koja se trenutno gradi, koja je zbog toga ograđena – zaključuje naša sagovornica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts