Psi lutalice uznemiravaju Laćarce

Psi lutalice uznemiravaju Laćarce

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Završetak prvog polugodišta u Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik“ obeležen je strahom školaraca i njihovih roditelja od povećanog prisustva pasa lutalica u školskom dvorištu i oko njega.

Kako saznajemo, reč je o čoporima gladnih pasa, kojih je nekad i po više od deset. Navodno, u pitanju su čipovani psi koji su pušteni iz azila s obzirom na to da su u njemu kapaciteti puni. Roditelji sa kojima smo razgovarali kažu da su obavestili nadležne, ali su dobili odgovor da se tu ništa ne može učiniti jer pse nemaju gde da zbrinu.

Istina, do sada nije bilo zabeleženih slučajeva napada pasa na decu, sem u situacijama kada psi skaču zbog užine ili prosto da bi se igrali. Zbog toga je već održan sastanak roditelja sa nadležnim rukovodiocima iz lokalne samouprave, gde je dogovoreno da se, pre početka drugog polugodišta, reši ovaj problem.

Kako je obećano, psi će biti uklonjeni sa lokacije, a škola će biti ograđena, uz to biće postavljen i video-nadzor. Pored toga, upućen je i apel meštanima Laćarka da obaveste komunalnu inspekciju ili „Zoo higijenu“ ukoliko u blizini primete kretanje pasa lutalica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts