RUMA: Puzajući fašizam Mančićevog bota Zorice Stojanac

RUMA: Puzajući fašizam Mančićevog bota Zorice Stojanac

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon3 min read

Iako je Slađan Mančić, predsednik rumske opštine obećao građanima da će gradsku deponiju zatvoriti još do kraja septembra prošle godine, da će umesto nje na tom mestu nići zelena površina i park za decu, za sada je jedino izvesno da će se pomenuta deponija proširiti. Na neispunjeno obećanje prvog čoveka Rume podsetili su ga, pored nezadovoljnih građana, i aktivisti lokalnog odbora Stranke slobode i pravde.

Umesto da prihvate kritiku i objasne Rumljanima zašto ih, gotovo godinu dana kasnije nakon što je obećano zatvaranje deponije, i dalje truju, botovi lokalnog odbora Naprednjaka obrušili su se, verovatno po partijskom zadatku, na nezadovoljne građane, u nameri da ih umire i zastraše.

Izvesna Zorica Stojanac, zaposlena u rumskoj lokalnoj samoupravi, jedna od mnoštva partijskih poslušnika bez potrebnih kvalifikacija, na svom Fejsbuk nalogu prozvala je jednu sugrađanku koja živi u neposrednoj blizini deponije i koja je iskazala svoje nezadovoljstvo zbog trovanja kojem je izložena njena porodica i prijatelji sa maloletnom decom.

Pomenuta Zorica, čiji opis radnog mesta, s obzirom na obrazovanje, očigledno podrazumeva botovanje u korist SNS-a, na svom profilu verbalno je napala svoju sugrađanku samo zbog toga što je lajkovala status vezan za deponiju:

„Gospodjo Branka Djurković iz sela Vitojevaca, kada ti je doneo pomoć u vidu paketa i novčanu onda je bio dobar, a sad si rešila da jednog Đilasovog sluge objavu lajkuješ, pitam te šta tu ima tebi da se svidja? To što je on dobio pare da pljuje? Misliš da će ti dati? Neće, treba njemu, da kupi auto, sad ima dva. Jel imaš ti? Licemerno jako!!! Zamisli, a meni niko od tih nije u prijateljima pa čak ni ti…“

Kada je reč o Draganu Đilasu, nemamo mogućnosti da ispitamo navode pomenute Stojanac, a kako stoje stvari, ni državni organi nisu dalje odmakli bez obzira na klevetanje Mančićeve sluškinje Zorice Stojanac.

S druge strane, mogli bi postaviti pitanje s kojim pravom ova osoba kleveta i preti. Zaposlena na grbači naroda da krade Bogu dane, muž joj je namešten za direktora lokalne srednje škole, a radno vreme koristi da preti i vređa sugrađane koji je izdržavaju, i to samo zato što traže osnovno ljudsko pravo na čist vazduh.

O Zorici Stojanac piše i magazin „Tabloid“:

Zorka Stojanac iz Rume je primorana da botuje za 65 hiljada mesečno, koliko prima kao matičar i član upravnog odbora lokalnog vrtića. Ona na taj način otkupljuje svoju slobodu, jer je uhvaćena u proneveri opštinskog novca.“

Zar su to kadrovi SNS-a u Rumi na čelu sa Slađanom Mančićem? Onda i ne čudi što ih sve više članova napušta, što im se stranka osipa, jer ko želi da deli odgovornost sa polupismenim osobama kojima je fašizam karakterna crta.

S druge strane, domaćin kuće na kojoj je istaknut transparent sa natpisom „Deponija truje nas i našu decu, a Mančića baš briga„, bez imalo straha od Zorice Stojanac i drugih naprednajčkih botova – odgovara:

Ovaj transparent će ostati na mojoj kući okačen dok Mančić ne zatvori deponiju ili dok ne otpadne sam. Pa ko hoće da ga slika ili vidi uživo neka se javi meni, dočekaću ga kao pravi domaćin. Slađane, možeš i ti da se slikaš!

(D. K. I.)

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts