Sreća stanuje kod pet generacija Mitrovčanki! Od čukunbake Ljubice do bebe Megice!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon3 min read

Čistu  radost, smeh i sreću zatekli smo u poseti nesvakidašnjoj familiji sa pet generacija Mitrovčanki!

Kako samo on zna,  život  je spleo  porodični venac  od osamdesetjednogodišnje čukunbake  Ljubice  do devetomesečne Megice!

-Mlada sam se udala i nažalost, nisam dugo uživala u braku, već 21 godinu sam udovica.  Mlada  sam rodila svoje dvoje dece, sina i ćerku od kojih imam petoro unučadi, četvoro praunučadi i evo, moju najveću sreću  čukununučicu Mariju Magdalenu, našu Megicu! Jako sam zadovoljna svojim životom  i pored svih nedaća ostala sam zdrava i Bogu hvala, normalna,  kaže čukunbaka  Ljubica,  poručujući mladima da  je tajna  dugovečnosti u radu.

U  prostranoj  porodičnoj kući u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića  od  pet,   žive tri generacije jedinstvenih  Mitrovčanki- prabaka Marija Štili (60),  njena unuka Nikoleta Krčelić Miščević (22)  sa suprugom  Matijom  i  njihova  devetomesečna  ćerkica  Marija Magdalena.

-Udala sam se previše mlada i sa 17,5 rodila ćerku, ali   se nikad nisam pokajala, mada  je život bio dosta  težak. Ovde sam radila kao trgovac, da bi 1992.godine otišli za Nemačku, gde je muž ostao invalid u kolicima, te sam ga 25 godina negovala.  Problema je bilo, ali problemi su tu da ih rešavamo!-sa osmehom poručuje  prabaka Marija, kojoj je mala Megica najveća životna radost.

Kod  familije  Nikolić-Štili-Krčelić-Miščević vlada pravi matrijarhat,  jer pored pet generacija žena, čak su i kućni ljubimci  Beti i Maza  ženskog roda.

Kako u šali kažu , njihovi muški nisu bili te sreće, pa nisu poživeli pozne godine.

-Sve  žene u našoj familiji, izuzev  moje mame, rodile su sa 21 godinu i upravo to je naša tajna pet generacija žena.  U srećnom braku sam već 23 godine,  svi radimo u našoj porodičnoj firmi, a Ninu smo podržali svim srcem kada nam je saopštila pre dve godine da želi da se uda i da je trudna.  Naš zet  je izuzetan čovek, vredan i pošten, ubeđena sam da će njihov brak  uspeti i da će nas  sve  usrećiti sa još dece,  uverena  je  Snežana Krčelić (42).

– Momčad  familije čine deka,  tata,  moj muž  i  brat, mada se iskreno nadam da ćemo i mi imati još dece, pa će tu biti još dečkića, da poprave prosek!  Inače,  bilo je tu oko moje udaje raznih priča i saveta,  te da se udajem premlada  sa 20 godina, da treba da pričekam da završim najpre fakultet. Ali,  nisam se pokajala, gledajući  moju mamu, baku i prabaku i njihove živote  želela sam i ja da  stvorim porodicu mlada sa čovekom koga volim.  Imam prelep život, svu moguću pomoć familije i iznad svega mog supruga, tako da ću moći da u dogledno vreme završim i fakultet.  Želela bih da to bude Ekonomski, da mogu  da se pridružim ocu u porodičnoj firmi, kaže Nikoleta.

Narcisa Božić

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts