Sremska Mitrovica: 400 evra za tri dana nege čoveka na samrti!

Sremska Mitrovica: 400 evra za tri dana nege čoveka na samrti!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Težak život Nikole Baraća je zaista teško ispričati. Izbegao je sa svog ognjišta zbog rata, dugi niz godina se borio sa teškom bolesti koja je imala mnoge komplikacije. Kada je prerano sklopio oči i preminuo, zbog bahatih i bezobzirnih ljudi, Nikola ne može da počiva u miru.

Nikola je čovek koji je živeo svoj život mirno. Sa svima je bio dobar, svi su ga poštovali i za njega niko ne može da kaže nijednu ružnu reč. Samo najbliži članovi njegove porodice znaju kakvu muku je mučio. Bolestan ga je lomila, bacala na kolena, ali ovaj hrabri čovek se borio do poslednjeg daha. Poslednji dani njegovog života zahtevali su stručnu pomoć i negu. Životnu borbu izgubio je u domu “Lipa” u Sremskoj Mitrovici u kojem je boravio svega tri dana. To ipak nije sprečilo bahatog vlasnika pomenutog doma da Nikolinoj porodici naplati čitav mesečni iznos, 400 eura, kao da je Barać u domu boravio 30 a ne tačno tri dana.

Naravno, usledili su apeli vlasniku ovog doma- ali bez uspeha. Istrajan je u svojoj nameri da zaradi novac na tudjoj muci i nesreći. Nikola je preminuo, sahranjen, ali ne može da počiva u miru. Njegovoj porodici pored svih troškova sahrane, uz veliki iznos novca koji je trošen na lečenje je na teret stavljeno i dodatnih 400 evra koje je porodica sakupila, isplatila i koje vlasnik doma ni ne pomišlja da vrati. U prilogu se nalazi i uplatnica koju nam je dostavila Slavica Barać, Nikolina supruga.

Ova divna gospodja, koja je prerano ostala udovica je apelovala na vlasnika doma i tražila povraćaj novca, koji do zaključenja ovog teksta nije dobila. Ovaj Dom koji ne zaslužuje ni da se tako oslovi je poznat po tome što je u toku decembra bio zatvoren zbog problema sa dozvolama za rad, pa je prema nekim informacijama ponovo otvoren.

U razgovoru koji smo obavili sa gospodjom Barać jasna je njena želja da se nikom nikada ne ponovi situacija u kakvoj su se našla njena porodica i da ljudi budu na oprezu.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts