Sremska Mitrovica: Partipacitivno budžetiranje 2024

Sremska Mitrovica: Partipacitivno budžetiranje 2024

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Od 25. do 29. septembra građani imaju mogućnost da slanjem svojih predloga učestvuju u kreiranju budžeta za narednu godinu. Svoje predloge projekata mogu dostaviti u Gradskom uslužnom centru (Svetog Dimitrija 13), u prostrorijama svoje mesne zajednice kao i na e-mail adresu biramstafinansiram2024@sremskamitrovica.org.rs.
Glasanje će se potom obaviti od 2. do 7. oktobra putem aplikacije na zvaničnom sajtu Grada, ili u Gradskom uslužnom centru, putem glasačkih listića.
Kako je rekao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, građani mogu da šalju predloge projekata koji zadovoljavaju javni i opšti interes, ukupne vrednosti do 5 miliona dinara, koliko je opredeljeno i planirano za ovu namenu. Komisija će pregledati i analizirati sve prispele predloge, od kojih će odabrati pet projekata koji će biti kandidovani za glasanje.
Prednost i prioritet ove godine imaće projekti koji pored učešća građana u predlaganju i glasanju, podrazumevaju i učešće u realizaciji odnosno izvršenju izabranog projekta. Ta participacija građana u realizaciji projekta može biti samostalna ili putem formalnih i neformalnih grupa, udruženja građana, mesnih zajednica i slično, rekao je Samardžić.
Projekat koji dobije najviše glasova, ili više projekata, u zavisnosti od vrednosti izabranih projekata, naći će svoje mesto u Odluci o gradskom budžetu za 2024. godinu i biće realizovan tokom sledeće godine, dodao je Samardžić i pozvao sve građane da biraju šta finansiraju, da daju svoje predloge projekata, da učestvuju u procesu glasanja, a potom i u realizaciji projekta.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts