Sremska Mitrovica: Uručene novembarske nagrade i plakete grada

Sremska Mitrovica: Uručene novembarske nagrade i plakete grada

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

U okviru svečane akademije povodom Dana grada, održanoj u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, uručene su novembarske nagrade i plakete grada.
Tradicionalno, Grad Sremska Mitrovica najviša gradska priznanja dodeljuje svake druge godine za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos afirmaciji grada.
Ove godine novembarske nagrade dobili su Dejan Umetić, dr Srđan Ninković, posthumno Marin Balenović, prota Milorad Golijan, Branislava Blajvaz, Štefica Radovanov i mr Vladimir Opačić, dok su plakete grada dodeljene volonterima mitrovačkog Crvenog krsta, basketašicama Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”, kompaniji „Lafarge“, restoranu „Santa“ i Agenciji za bezbednost „Nintel“.
Prisutnima se obratila gradonačelnica Svetlana Milovanović koja se tom prilikom osvrnula na aktivnosti lokalne samouprave u prethodnom periodu.


Izdvojivši neke od uspešno realizovanih projekata poput izgradnje putne infrastrukture u selima, izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata, ulaganje u kulturu, obrazovanje i sport, kao i u zaštitu životne sredine, gradonačelnica je najavila nove projekte lokalne samouprave čija realizacija uskoro kreće. Jadan od projekata je potpuna rekonstrukcija zgrade mitrovačkog pozorišta, a Milovanović je najavila rekonstrukciju Opšte bolnice i izgradnju novih 17.000 kvadratnih metara, rekonstrukciju gradske pijace, kao i izgradnju IT centra, dva nova vrtića, kao i novog kanalizacionog sistema u Laćarku i u gradu gde je potrebno.
Predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović je rekao da danas kada Sremska Mitrovica broji rekordan broj zaposlenih nameću se nove teme. Ekonomski prosperitet važan je za stanovnike našeg grada, ali im je sada važno i lepše, zdravije i uređenije životno okruženje, na čemu lokalna samouprava intenzivno radi.
Citirajući Petra Kočića Pavlović je dodao da je otadžbina njiva gde se neprestano seje i žanje, mi žanjemo ono što su sejali naši preci, a sejemo da bi imali šta da žanju naši potomci. Ova misao neka nam bude vodilja, da volimo naš grad kao što su ga voleli naši preci i kao što ga vole naši dobitnici Novembarskih nagrada i plaketa.
U ime dobitnika novembarskih nagrada i plakete grada zahvalio se mr Vladimir Opačić.
Na svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti iz našeg grada kao i predstavnici lokalnih samouprava sa kojima Sremska Mitrovica neguje dugogodišnje bratske i prijateljske odnose.

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts