Treći javni poziv za proizvođače sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i Srema

Treći javni poziv za proizvođače sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i Srema

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read

Predstavljen je Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije za proizvođače sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i Srema.
Ovaj Projekat koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sredstvima Svetske banke, poznat je kao 50:40:10, što znači da poljoprivrednici mogu da pribave novu opremu uz 50% bespovratnih sredstava iz Projekta, 40% iz kredita i 10% sopstvenog učešća.
Treći javni poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.
Predstavljanju Projekta su prisustvovali članovi projektnog tima, predstavnici Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Sremska Mitrovica, zainteresovani proizvođači, a u ime Grada pozdravio ih je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.
Kako je istakla članica tima za realizaciju projekta Ivana Antić, do sada je više od stotinu poljoprivrednih proizvođača poboljšalo rad svojih gazdinstava putem Projekta konkurentne poljoprivrede, a zainteresovani proizvođači su saznali kako da konkurišu, kako da napišu biznis plan, kao i druge potrebne informacije.
Treći javni poziv biti otvoren do 29. februara 2024, a sve potrebne informacije i putem mejla info@scap.rs

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts