Kontakt Informacije

Sremska Mitrovica

Dostupni smo 24/ 7.

U subotu 25.03.2023. godine u Beogradu, na stadionu pored atletske dvorane održan je Kup Srbije u bacačkim disciplinama za seniore/ke i mlađe juniore/ke.

Atletičari Sirmiuma su i ovoga puta zabeležili sjajne rezultate. Osvojeno je šest medalja i ispunjene su dve norme za Evropske Olimpijske Igre Mladih (EYOF).

Kod seniora Ilić Petar je hicem 48.92m osvojio zlato u bacanju dikska, dok je Dasović Mirjana hicem od 13.83m osvojila srebro.

Kod mlađih juniora sjajan rezultat i ubedljivu pobedu u bacanju diska ostvario je Čarnopiski Filip rezultatom 56.64m čime je ispunio normu za EYOF. U istoj disciplini-kategoriji, Ilić Đorđe rezultatom 42.74m osvojio je srebrnu medalju. Novim ličnim rekordom 14.24m u bacanju kugle za mlađe juniorke Čančarević Anja je pobedila i takođe ispunila normu za EYOF. Anja je hicem 36.98m osvojila i srebrnu medalju u bacanju diska. Dokmanović Jovana, još uvek pionirka, zauzela je četvrto mesto u bacanju kugle, odnosno diska, novim ličnim rekordima.

Treneri atletskog kluba Sirmium Krtinić Danilo, Tomašević Dragana i Macanović Slobodan ističu da je takmičenje bilo uspešno, ali da će tokom sezone na otvorenom težiti još boljim rezultatima.

Share:

administrator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.