Uskoro kupanje na ’’Brionima’’! Za plažu 21 milion iz gradskog budžeta!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Popularna  plaža ’’Brioni’’ danas  je  tehnički zaprimljena, a uskoro će  i zvanično biti otvorena  kupališna sezona!  Na  mitrovačkom moru  uživanje će trajati sve do 10.septembra!

I staro i mlado spas od žege u vrelim letnjim danima potraži na gradskoj plaži ’’Brioni’’  koja u špicu sezone primi 5.000 posetilaca!

Grad  Sremska Mitrovica ove godine u  uređenje plaže, sve prateće sadržaje,  nabavku novog mobilijara i manifestaciju ’’Leto na Savi’’  investirao je  21  milion dinara!

Dobro uređena plaža na koju je ulaz besplatan svakim danom od 10-20 sati posetiocima nudi sve uslove za zabavu i odmor tokom celog leta, sa sportskim terenima,  teretanom i vrtićem na otvorenom, javnim toaletima, kafićima i restoranima, ležaljkama  i kabinama za presvlačenje,  dok su kupačima na raspolaganju spasilačka i lekarska ekipa.

Čuvena  plaža ’’Brioni’’ datira  još iz perioda Kraljevine Jugoslavije, kada je jedan bogati Mitrovčanin “na polzu narodu“ ogradio zemljište za plažu i nasuo ga peskom.

Otada je omiljeno kupalište Mitrovčana svih generacija, ali i žitelja okolnih mesta koji celo leto provedu na ’’Brionima’’, jer se tu sve što im je potrebno nalazi na jednom mestu.

Na  plaži se nalazi i specijalizovani punkt Zavoda za javno zdravlje sa istaknutim najnovijim analizama savske vode,  čije uzorkovanje stručne ekipe zavoda u saradnji sa nadležnim inspekcijama rade jednom nedeljno.

Poslednje analize savske vode uzorkovane sa tri mesta  pokazuju njenu bakteriološku i hemijsku ispravnost.

Na  punktu  Doma zdravlja svakim danom od 8-20 sati na plaži dežura medicinska ekipa radi ukazivanja prve pomoći, dok se teži slučajevi kolima Hitne pomoći prebacuju do Opšte bolnice.

Već  godinama unazad posetioci plaže najčešće se lekarima obraćaju zbog saniranja lakših povreda u vidu posekotina, razderotina ili ujeda insekata.

Na  plaži dežura i spasilačka ekipa od šest članova, koji su prošli spasilačku obuku i ronilački kurs, a na raspolaganju su im i  spasilački čamci.

Narcisa Božić

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts