Utopio  se muškarac u bešenovačkom jezeru! Drugi teško  povređen!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon3 min read

Na  divljoj  plaži na jezeru Beli kamen kod sremskog sela Bešenovo danas oko 16,30  utopio se  34-godišnji muškarac iz sela Kruščić kod Kule!

Nesretni  čovek došao  je  turistički  da poseti  popularno jezero,  reklamirano kao “sremski Maldivi“!

-Nas  nekoliko meštana odmah je po pozivu došlo do  obližnjeg kupališta. Čuli smo da  se  mlad čovek utopio. Došao je sa bratom i sestrom, koji su bili na obali, on je, po pričanju očevidaca, samo  ušao u vodu da se rashladi  i tu  na nekih pedesetak  metara rupa  ga je progutala.   Sestra je  počela da ga doziva, da vrišti i viče u pomoć kupače. Jedan  čovek, koji je bio tu nedaleko od njega, zaronio je, ali je tu dubina 20 metara, ništa nije video,  priča  meštanin Bešenova.

Odmah   je  pozvana Služba  hitne pomoći, međutim, zbog ogromne gužve i velikog broja parkiranih automobila, prilaz vozilu mitrovačkog Doma zdravlja bio je  jedno vreme   onemogućen.

Na  lice mesta izašli su i pripadnici PU Sremska Mitrovica, koji su  obavestili Specijalne ronilačke jedinice   iz Novog Sada.

Stigavši  u rekordnom roku oni su na obali izvukli telo davljenika.

Samo   sat i po ranije  od nesretnog slučaja,  mladić  iz okoline Novog Sada,  prilikom skoka u jezero sa obližnje stene,  zadobio  je teške povrede  vratnog   pršljena udarivši  glavom u kamenje.

Iz  mitrovačke bolnice zbog težine povreda  mladić je prebačen u Klinički centar  Vojvodine  na dalje  lečenje.

Divlja  plaža opasna za kupače!

-Apelujem na posetioce iz Beograda i  Novog Sada, kojih  je ovde najviše, kao  i  žitelje okolnih mesta  mitrovačke opštine  da izbegavaju kupanje na jezeru Beli kamen!  Mada  se u pojedinim medijima ovo jezero, u suštini rudnik  i kop nekadašnje Fabrike cementa Beočin, a sada “Lafarža“,  predstavlja i reklamira kao “sremski Maldivi“ reč  je o divljoj plaži, koja nije uređena,  nasuta, bez spasilačke službe, tuševa,  a što je najopasnije- jezero  je puno  rupa i duboko  i  do 80 metara!  Istina je da je voda  lepe boje,  fruškogorski  ambijent prijatan, ali ovo nije  prvo utapanje  na ovom    jezeru!   Treba ga  izbegavati sve dok se ne završi postupak rekultivacije o čemu će građani biti obavešteni, upozorava  Dragoljub Laketić, predsednik MZ Bešenovo.

Narcisa Božić

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts