Vladimir Balašćak – glumac kojim se ponosi ceo Srem!

Vladimir Balašćak – glumac kojim se ponosi ceo Srem!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon2 min read

Vladimir Balašćak je rođen 27. oktobra 1980. godine, u Sremskoj Mitrovici u kojoj je završio srednju ekonomsku školu „9. maj“, nakon koje je upisao Višu poslovnu školu u Beogradu.

Nakon srednje škole polagao je prijemni ispit na Akademiji umetnosti u Beogradu. Prošao je u najuži krug, ali i pored toga nije primljen na Akademiju. Kako ne bi gubio godinu, upisao je Višu poslovnu školu na smeru marketing u kulturi i umetnosti i prvu godinu je završio bez problema. Međutim, ljubav prema glumi ga nije napustila i ponovo je polagao prijemni na Akademiji. Upornost se isplatila i Vladimir je primljen.

Od malih nogu je želeo da bude samo jedno- glumac. Svoju prvu ulogu odigrao je 1989. godine. Predstava se zvala „Rođendan“, inače predstava Dramskog studija, čiji je tada bio član, a koju je režirao je Dragan Jovičić. Odlično se pronalazi i u komediji i u drami, ali kako je izjavio u jednom intervju lično više voli komediju. O njegovim mnogobrojnim ulogama će biti reči, nadamo se nekada upravo sa Vladimirom lično. Prilog o ovom sjajnom umetniku završićemo njegovim rečima : “Treba biti uporan i pratiti svoje unutrašnje osećaje. Nikada nemojte odustati od svojih snova.”

Share this article

About Author

SremOnline

Related Posts