Go Back
Sastojci za begovu čorbu

Begova čorba

Često se begova čorba meša sa klasičnom belom čorbom, ali postoje neke bitne razlike u sastojcima.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 20 minutes
Okvirno vreme kuvanja 4 hours
Ukupno Vreme 4 hours 20 minutes
Obrok Čorba, Ručak
Kuhinja Bosanska
Porcije 4
Kalorije 2100 kcal

Equipment

  • 2 Šerpe
  • 1 nož
  • 1 posuda
  • 1 varjača
  • 1 Daska
  • 1 cediljka za limun

Ingredients
  

  • 300 g junetine
  • 300 g pilećih bataka - oko 2 komada
  • 100 g bamije
  • 1 jaje
  • 3 lista lovora
  • 1 veza zeleni - peršun, šargarepa, paštrnjak
  • 1/2 veze svežeg lista peršuna
  • 50 g maslaca
  • 100 ml pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 limun
  • 1 muskatni oraščić

Instructions
 

  • Bamiju očistite, pa je kuvajte sa sokom od pola limuna, oko 20 minuta
  • Kada se skuva, ocedite je, i ostavite sa strane
  • U većoj šerpi kuvajte meso i zelen zajedno, posoljene. Krčkajte ove sastojke na tihoj vatri 3 do 4 sata
  • Kada je meso kuvano, procedite ga i iseckajte na kockice. Isto uradite i povrćem
  • Ostavite sa strane vodu u kojoj se kuvalo meso
  • U drugu šerpu stavite puter, pa ga upržite sa kašikom brašna kad se istopi
  • Dodajte vodu u kojoj se kuvalo meso, pa kuvajte to oko 15 minuta
  • Zatim dodajte prethodno kuvano i iseckano meso i povrće, pa sve to kuvajte još 20 minuta
  • Začinite biberom
  • Pred kraj, dodajte razmućeno jaje pomešano sa pavlakom
  • Dodajte sok od druge polovine limuna koja vam je ostala i iseckan peršunov list
  • Pri služenju u svaki tanjir narendajte malo muskatnog oraščića
Keyword begova čorba