Bamiju očistite, pa je kuvajte sa sokom od pola limuna, oko 20 minuta
Kada se skuva, ocedite je, i ostavite sa strane
U većoj šerpi kuvajte meso i zelen zajedno, posoljene. Krčkajte ove sastojke na tihoj vatri 3 do 4 sata
Kada je meso kuvano, procedite ga i iseckajte na kockice. Isto uradite i povrćem
Ostavite sa strane vodu u kojoj se kuvalo meso
U drugu šerpu stavite puter, pa ga upržite sa kašikom brašna kad se istopi
Dodajte vodu u kojoj se kuvalo meso, pa kuvajte to oko 15 minuta
Zatim dodajte prethodno kuvano i iseckano meso i povrće, pa sve to kuvajte još 20 minuta
Začinite biberom
Pred kraj, dodajte razmućeno jaje pomešano sa pavlakom
Dodajte sok od druge polovine limuna koja vam je ostala i iseckan peršunov list
Pri služenju u svaki tanjir narendajte malo muskatnog oraščića