Carska pita
Sastojke sam prilagodila sremačkog načinu života. Ja ne volim da dodajem papriku, pa umesto nje koristim ajvar. Kao meru, koristićemo čašu od jogurta.
Vreme pripreme 20 minutes mins
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes mins
Ukupno Vreme 1 hour hr 5 minutes mins
Obrok Appetizer
Kuhinja Srpska
Porcije 4
Kalorije 1871 kcal
1 vangla za mućenje
1 nož za seckanje
1 mikser
1 Tepsija
- 4 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 2 čaše jogutra
- 100 ml ulja
- 150 g sitnog sira
- 1 prašak za pecivo
- 150 g šunke (ili suhomesnatog proizvoda koji volite)
- 4-5 kiselih krastavčića
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ajvara - Ovo je moj tajni sastojak, od njega pita ispadne mekša, a dobije i lepu boju
- 50 g susama
Iseckajte šunku i krastavčiće na sitne kockice
Umutite jaja, penasto
Dodajte so
Dodajte ulje, pa umutite
Dodajte jogurt
Pomešajte kukuruzno i belo brašno, pa ih dodajte u vanglu i mutite
Umutite sir u smesu
Dodajte prašak za pecivo
Sipajte ajvar, pa umutite
Na kraju dodajte šunku i krastavčice i varjačom umešajte u smesu
Tepsiju poljuite pa izlijte masu i rasporedite je kašikom
Pospite susamom i na pečenje!