Go Back
Carska pita

Carska pita

Sastojke sam prilagodila sremačkog načinu života. Ja ne volim da dodajem papriku, pa umesto nje koristim ajvar. Kao meru, koristićemo čašu od jogurta.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 20 minutes
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes
Ukupno Vreme 1 hour 5 minutes
Obrok Appetizer
Kuhinja Srpska
Porcije 4
Kalorije 1871 kcal

Oprema

  • 1 vangla za mućenje
  • 1 nož za seckanje
  • 1 mikser
  • 1 Tepsija

Sastojci
  

  • 4 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 2 čaše jogutra
  • 100 ml ulja
  • 150 g sitnog sira
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šunke (ili suhomesnatog proizvoda koji volite)
  • 4-5 kiselih krastavčića
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ajvara - Ovo je moj tajni sastojak, od njega pita ispadne mekša, a dobije i lepu boju
  • 50 g susama

Instrukcije
 

  • Iseckajte šunku i krastavčiće na sitne kockice
  • Umutite jaja, penasto
  • Dodajte so
  • Dodajte ulje, pa umutite
  • Dodajte jogurt
  • Pomešajte kukuruzno i belo brašno, pa ih dodajte u vanglu i mutite
  • Umutite sir u smesu
  • Dodajte prašak za pecivo
  • Sipajte ajvar, pa umutite
  • Na kraju dodajte šunku i krastavčice i varjačom umešajte u smesu
  • Tepsiju poljuite pa izlijte masu i rasporedite je kašikom
  • Pospite susamom i na pečenje!
Ključne reči carska pita