Go Back
Fil od plazme na prvoj kori

Čoko moko torta

Daću vam i recept za kore, za slučaj da ipak želite da ih napravite sami.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes
Ukupno Vreme 1 hour 15 minutes
Obrok Dessert
Kuhinja Srpska
Porcije 15
Kalorije 400 kcal

Equipment

  • 3 vangle Trebaće vam jedna činija za mućenje kora, i 2 za fil
  • 1 mikser
  • 1 kašika
  • 1 špatula
  • 1 pleh

Ingredients
  

Za kore

  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 12 kašika neskvika
  • 750 ml čokoladnog mleka

Za fil 1.

  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mlevene plazme
  • 100 g crne čokolade

Za fil 2.

  • 500 g šlaga u prahu
  • 5 dl kisele vode

Instructions
 

Priprema kora

  • Umutite 4 jaja pa dodajte šećer, brašno i neskvik - napisana količina sastojaka je za 3 kore
  • Podmažite tepsiju pa je pospite brašnom da se kora ne zalepi
  • Izlijte smesu za koru i pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 220℃
  • Kad se kora ispeče, odmah je izvadite na tacnu i prelijte sa 250 ml čokoladnog mleka, da bi lepo upila.
  • Isto ponovite za još 2 kore

Za fil 1.

  • Umutite pavlaku sa šečerom u prahu
  • Dodajte mlevenu plazmu i dobro izmešajte

Za fil 2.

  • Umutite šlag sa kiselom vodom.

Priprema torte

  • Prvu koru namažite trećinom fila od plazme. Preko možete narendati crnu čokoladu.
  • Preko toga nanesite šlag - pazite da vam ostane i za ukrašavanje torte. Za fil će vam trebati malo više od polovine ukupne količine šlaga, znači 300 g otprilike. Ako vam je lakše, umutite šlag za ukrašavanje odvojeno.
  • Isto ponovite sa drugom korom - na poslednju ne ide fil od plazme
  • Ukrasite tortu preostalim šlagom

Notes

Fil od plazme zna da se lepi za koru, jer je gust, a kora natopljena čokoladnim mlekom. Savetujem da uzmete špatulu sa kojom se najbolje snalazite, i strpljivo rasporedite fil po celoj kori.
Keyword čoko moko torta