Go Back
Print
Recipe Image
Oprema
Smaller
Normal
Larger
Kako se kuva domaća supa?
Trebaće vam sledeći sastojci:
5
from 1 vote
Štampaj Recept
Pin Recipe
Vreme pripreme
15
minutes
mins
Okvirno vreme kuvanja
6
hours
hrs
Ukupno Vreme
6
hours
hrs
15
minutes
mins
Obrok
Soup
Kuhinja
Srpska
Porcije
8
Kalorije
136
kcal
Equipment
1 lonac
1 nož
1 kašika
Ingredients
1
kokoška
- Kažu da je od stare koke supa najbolja. Mi, moderne domaćice, kupujemo uglavnom pileća leđa.
1
komad
junetine
- Nije mnogo bitno koliko. Oko pola kg je dovoljno, da se ima posle za rinflajš.
4-5
šargarepa
2
peršuna
2
paštrnjaka
1
celer
- Ako je velik, može i pola.
1
luk
- Domaća supa je najlepša kad se luk malo zapeče na ringli, pa onda ubaci u lonac. To joj daje poseban ukus.
4-5
krompira
- Kako je majka govorila, "da pokupi mast" i da se posle jede sa junetinom i sosti.
1
kašika
soli
biber po želji
1
kašika
vegete
Instructions
Supa se sprema vrlo jednostavno. Sve sastojke spremite i stavite u lonac.
Nalijete vode
Pustite da provri, pa smanjite vatru - stare domaćice kažu da je u tome tajna da bi supa bila bistra
Dolivajte vodu po potrebi
Pred kraj začinite
Keyword
domaća supa