Go Back
Sastojci za supu

Kako se kuva domaća supa?

Trebaće vam sledeći sastojci:
5 from 1 vote
Vreme pripreme 15 minutes
Okvirno vreme kuvanja 6 hours
Ukupno Vreme 6 hours 15 minutes
Obrok Soup
Kuhinja Srpska
Porcije 8
Kalorije 136 kcal

Equipment

  • 1 lonac
  • 1 nož
  • 1 kašika

Ingredients
  

  • 1 kokoška - Kažu da je od stare koke supa najbolja. Mi, moderne domaćice, kupujemo uglavnom pileća leđa.
  • 1 komad junetine - Nije mnogo bitno koliko. Oko pola kg je dovoljno, da se ima posle za rinflajš.
  • 4-5 šargarepa
  • 2 peršuna
  • 2 paštrnjaka
  • 1 celer - Ako je velik, može i pola.
  • 1 luk - Domaća supa je najlepša kad se luk malo zapeče na ringli, pa onda ubaci u lonac. To joj daje poseban ukus.
  • 4-5 krompira - Kako je majka govorila, "da pokupi mast" i da se posle jede sa junetinom i sosti.
  • 1 kašika soli
  • biber po želji
  • 1 kašika vegete

Instructions
 

  • Supa se sprema vrlo jednostavno. Sve sastojke spremite i stavite u lonac.
  • Nalijete vode
  • Pustite da provri, pa smanjite vatru - stare domaćice kažu da je u tome tajna da bi supa bila bistra
  • Dolivajte vodu po potrebi
  • Pred kraj začinite
Keyword domaća supa