Go Back
Pancerote i lepinjice u vangli

Pancerote

Ove pancerote mogu da se prže na ulju ili peku u rerni. Ja sam ih pržila u šerpi.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour 30 minutes
Ukupno Vreme 2 hours
Obrok Doručak, Večera
Kuhinja Srpska
Porcije 8
Kalorije 2987 kcal

Equipment

  • 1 vangla
  • 1 Oklagija
  • 1 nož
  • 1 šerpa za prženje
  • 2 činije za fil
  • ubrus

Ingredients
  

Za testo

  • 3 dl toplog mleka
  • 4 dl tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kockica kvasca
  • 1 dl ulja
  • 1 kašika soli
  • 1200 g mekog brašna

Za fil

  • 200 g kačkavalja
  • 200 g šunkarice
  • kečap

Instructions
 

  • Zagrejte mleko, pa izdrobite kvasac i dodajte kašiku šećera
  • Kada kvasac nadođe, presipite tu smesu u vanglu i dodajte mlaku vodu
  • Sipajte ulje
  • Mešajte varjačom, i polako dodajte brašno
  • Kada testo postane gusto, mesite rukama
  • Dodajte brašno dok ne dobijete meko testo
  • Ostavite testo na toplom mestu da se udvostruči
  • Kada testo naraste, pospite brašno po radnoj površini, pa premesite
  • Oklagijom rastanjite testo na debiljinu oko pola cm
  • Secite ga na kocke veličine 5cm*10cm
  • Svaku pancerotu malo rastanjite rukama, pa filujte
  • Preklopite testo i prstima dobro sastavite krajeve da fil ne iscuri
  • Pržite svaku pancerotu nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju
  • Kada ih izvadite iz šerpe, pancerote ređajte na ubrus da upije višak masti
Keyword pancerote