Kvasac (kocku) rastvoriti u 500 ml mlake vode sa dodatom kašikom šećera. Zašto sveži kvasac je u mom izboru, opisala sam u članku - Slavski kolač.
Prosejati brašno u vanglu (jer je tako izdašnije i rastresitije), dodati 2 kašike šećera, kašiku soli, decilitar ulja i vodu sa kvascem. Kada je kvasac narastao, dodati ga i dodati ostatak mlake vode.
Sve umesiti uz dodavanje jos brašna ili vode, sve u zavisnosti koje brašno, kojeg proizvođača koristite.Testo mora da bude mekano i glatko, i nikako ne sme da se lepi.Prednost ovih kiflica je u tome što se sve radi odmah i ništa se ne čeka. Ne čekate naraste ni kvasac, ni testo.
Podela testa zavisi od veličine u kojoj želite da kiflice budu. Ja lično pravim manje i podelim testo na 5 delova. Tih 5 delova razvaljam u obliku valjka i svaki isečem na 10 komadića. Od svakog komadića testa napravim lopticu.Svaku lopticu razvaljam elipsasto, oklagijom, i urolam u kiflicu. Prikaz kako sam radila je u slici gore.
Tepsiju premažete margarinom ili puterom, ko ne posti, i poredate posne kiflice tako što ćete da ostavite razmak, da se ne spoje kad narastu dok se peku. Tako složene ostavite da se udvostruče, najmanje sat i po. Pokrijte ih kuhinjskom krpom da se ne isuše.