Jaja razbijte u neku veću činiju, pomešajte sa uljem i soli pa razmutite viljuskom.
Brašno prosejte pa krenite sa postepenim dodavanjem.
Ovako gustu masu mesimo 10 minuta pa uvijamo u providnu foliju i ostavljamo da se odmori oko 20 minuta.
Pobrašnjavite površinu i krenite da razvlačite testo od sredine ka ivicama, ali pazite da ne pretanjite testo.
Nakon razvlačenja testa, uzmite radlu i krećemo sa sečenju testa.Testo sečemo prvo na trake jednake dužine, a odmah nakon sečenja traka prelazimo na sečenje malih rezanaca veličine oko 3 cm.
U veću šerpu sipamo vodu u koju dodajemo baš malo soli i stavljamo na šporet da vri. Kada voda provri dodajemo rezanca i kuvamo ih 5 minuta.
Kuvana rezanca procedimo i ispiramo kroz hladan mlaz vode.
U šerpu dodajte vodu, puter i vanil-šećer. Kada voda proključa dodajte med i mak i kuvajte oko 2-3 minuta.
U skuvan fil dodajte testo i mešajte par minuta dok se sve ne sjedini.