Oljuštiti šargarepu, i izrezati na kolutove umerene debljine, Narendati kupus. Naseći krastavčiće takođe na kolutove. Papriku narezati na kockice ili već po vašoj želji
Sve to sjediniti u nekoj plastičnoj posudi i dobro izmešati.
Tegle sterilizirati u rerni desetak minuta. Puniti tegle salatom.
U svaku teglu dodati:
Jednu kafenu kašičicu soli, samo posuti odozgo.
Jednu kafenu kašiku kristal šećera, vrhom punu.
Dve kafene kašike sirćeta.
Na kraju u svaku teglu nasuti vrelu vodu koja je ključala.Pogurati povrće u teglu plastikom za to namenjenom, ili drvenim štapićima ko ima. Zatvoriti dobro.
Pasterizujte je u rerni na 90 stepeni, 90 minuta. Složite tegle da se ne dodiruju. Posle 90 minuta isključite rernu i u njoj ostavite tegle sa salatom dok se ne ohlade.