Go Back
sarena salata sipanje u tegle

Šarena salata zimnica

Vitaminska šarena salata
5 from 1 vote
Vreme pripreme 40 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour 30 minutes
Hlađenje preko noći 0 minutes
Ukupno Vreme 2 hours 10 minutes
Obrok Salata
Kuhinja Srpska
Porcije 4 tegle
Kalorije 45 kcal

Oprema

  • Teglice
  • Plastične mrežice
  • Kafena kašika
  • Plastična posuda
  • Šerpa za kuvanje vode
  • Nož i daska za sečenje
  • Rende za kupus

Sastojci
  

Sastojci:

  • 1 kg kupusa
  • 1 kg šargarepe
  • 1 kg krastavčića
  • 1 kg paprike
  • crni luk po želji
  • 1 kafena kašičica soli, po tegli
  • 1 kafena kašika šećera, po tegli
  • 2 kafene kašike sirćeta, po tegli
  • Vrela voda (koja je prokuvana)

Instrukcije
 

Priprema:

  • Dobro oprati povrće i prosušiti.
  • Oljuštiti šargarepu, i izrezati na kolutove umerene debljine, Narendati kupus. Naseći krastavčiće takođe na kolutove. Papriku narezati na kockice ili već po vašoj želji
  • Sve to sjediniti u nekoj plastičnoj posudi i dobro izmešati.
  • Tegle sterilizirati u rerni desetak minuta. Puniti tegle salatom.

U svaku teglu dodati:

  • Jednu kafenu kašičicu soli, samo posuti odozgo.
  • Jednu kafenu kašiku kristal šećera, vrhom punu.
  • Dve kafene kašike sirćeta.
  • Na kraju u svaku teglu nasuti vrelu vodu koja je ključala.Pogurati povrće u teglu plastikom za to namenjenom, ili drvenim štapićima ko ima. Zatvoriti dobro.
  • Pasterizujte je u rerni na 90 stepeni, 90 minuta. Složite tegle da se ne dodiruju. Posle 90 minuta isključite rernu i u njoj ostavite tegle sa salatom dok se ne ohlade.
Ključne reči Zimnica