Go Back
Rinflajs

Vojvođanski paradajz sos

Sos (ili sost, što bi rekli Sremci), se sprema brzo i lako.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 5 minutes
Okvirno vreme kuvanja 10 minutes
Ukupno Vreme 15 minutes
Obrok Side Dish
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 432 kcal

Oprema

  • 1 šerpica
  • 1 kašika

Sastojci
  

  • 1 kašika masti (ili 1 dl ulja)
  • 1 kašika brašna
  • 250 ml kuvanog paradajza
  • 125 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica aleve paprike

Instrukcije
 

  • Zagrejte mast "na vatri"
  • Dodajte brašno, pa ga propržite
  • Dodajte alevu papriku
  • Najlijte vodu i paradajz
  • Začinite solju i šećerom
  • Mešajte do željene gustine
Ključne reči paradajz sos, sos, sremački crveni sos, vojvođanski sos