Plastična mrežica ili drveni štapići za pritiskanje paprika
Sastojci
Sastojci:
Mesnata crvena paprika
1kašičica soli
4kašičicešećera
4kašičicesirćeta (9%)
Par zrna bibera (po ukusu)
Beli luk, krupno sečen (po ukusu)
Peršun (opciono)
Vrela voda
Instrukcije
Priprema:
Papriku oprati i osušiti. Očistiti od semenki. Preseci je na pola i seći na trake. Debljinu traka odredite sami kako volite. Da li ćete tanje ili deblje. Na vama je.
Sterilisane tegle polegnite na sto da vam je lakše slagati paprike u njih. Slažite ih tako da unutarnji deo paprike ide prema unutra. Ukoliko su trake predugačke naspram tegle, skratite ih. Napunite teglu i podignite ih uspravno. Ako volite stavite preko paprike peršun i beli luk, krupno sečen.
U napunjene tegle sipajte so, šećer, sirće. Vodu proključajte i sipajte vrelu preko paprika. Napunite tegle do vrha.
Pritisnite plastičnom mrežicom ili drvenim štapićima. Zatvorimo tegle.