Go Back
crvena paprika u teglama za zimnicu

Zimnica od paprika

Najbolji recept za zimnicu od paprika
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour
Hlađenje preko noći 0 minutes
Ukupno Vreme 1 hour 30 minutes
Obrok Salata
Kuhinja Srpska
Porcije 1 Opciono
Kalorije 50 kcal

Oprema

  • Sterilisane tegle sa poklopcima
  • Velika šerpa za ključanje vode
  • Nož i daska za sečenje
  • Plastična mrežica ili drveni štapići za pritiskanje paprika

Sastojci
  

Sastojci:

  • Mesnata crvena paprika
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašičice šećera
  • 4 kašičice sirćeta (9%)
  • Par zrna bibera (po ukusu)
  • Beli luk, krupno sečen (po ukusu)
  • Peršun (opciono)
  • Vrela voda

Instrukcije
 

Priprema:

  • Papriku oprati i osušiti. Očistiti od semenki. Preseci je na pola i seći na trake. Debljinu traka odredite sami kako volite. Da li ćete tanje ili deblje. Na vama je.
  • Sterilisane tegle polegnite na sto da vam je lakše slagati paprike u njih. Slažite ih tako da unutarnji deo paprike ide prema unutra. Ukoliko su trake predugačke naspram tegle, skratite ih. Napunite teglu i podignite ih uspravno. Ako volite stavite preko paprike peršun i beli luk, krupno sečen.
  • U napunjene tegle sipajte so, šećer, sirće. Vodu proključajte i sipajte vrelu preko paprika. Napunite tegle do vrha.
  • Pritisnite plastičnom mrežicom ili drvenim štapićima. Zatvorimo tegle.
  • Stavite u rernu na 90C da se pasterizuje.
  • I ostavite u rerni dok se ne ohlade.
Ključne reči Zimnica