Go Back
zeleni paradajz u teglama

Zimnica od zelenog paradajza

Zimnica - laka i preukusna
5 from 1 vote
Vreme pripreme 1 hour
Okvirno vreme kuvanja 0 minutes
0 minutes
Ukupno Vreme 1 hour
Obrok Zimnica
Kuhinja Srpska
Porcije 2 osobe
Kalorije 23 kcal

Oprema

  • Teglice
  • Plastične mrežice

Sastojci
  

U svaku teglicu posebno dodati:

  • šećera
  • soli
  • 9% alkoholnog sirćeta
  • beli luk Količina po želji
  • biber u zrnu

Instrukcije
 

  • Željenu količinu paradajza oprati i prosušiti.
  • Odseći deo gde je bila peteljka.
  • Odstraniti trule i nečiste delove da se ne bi kvarilo kasnije.
  • Izrezati po želji na kockice ili kolutiće.
  • U tegle koje ste sterilisali u rerni dodati nekoliko zrna bibera i beli luk isečen na krupnije delove.
  • Slagati paradajz u tegle i napuniti ih do kraja. Pritisnuti plastičnim mrežicama.

U svaku teglu dodati:

  • 1 kafenu kašiku šećera
  • 2 kafene kašike soli
  • 3 kafene kašike 9% alkoholnog sirćeta
  • Preliti vrelom, ključalom vodom do vrha.
  • Vruće tegle zatvoriti čistim poklopcem i okrenuti tegle.
  • Zamotati ih i ostaviti da se tako ohlade.
  • Ova zimnica od paradajza je spremna za upotrebu za 15. dana. Kad se tegla otvori prilikom konzumacije, čuvati je nadalje u frižideru.
Ključne reči Zeleni paradajz, Zimnica