Zimnica od zelenog paradajza
Zimnica - laka i preukusna
Vreme pripreme 1 hour hr
Okvirno vreme kuvanja 0 minutes mins
0 minutes mins
Ukupno Vreme 1 hour hr
Obrok Zimnica
Kuhinja Srpska
Porcije 2 osobe
Kalorije 23 kcal
U svaku teglicu posebno dodati:
- šećera
- soli
- 9% alkoholnog sirćeta
- beli luk Količina po želji
- biber u zrnu
Željenu količinu paradajza oprati i prosušiti.
Odseći deo gde je bila peteljka.
Odstraniti trule i nečiste delove da se ne bi kvarilo kasnije. Izrezati po želji na kockice ili kolutiće.
U tegle koje ste sterilisali u rerni dodati nekoliko zrna bibera i beli luk isečen na krupnije delove.
Slagati paradajz u tegle i napuniti ih do kraja. Pritisnuti plastičnim mrežicama.
U svaku teglu dodati:
1 kafenu kašiku šećera
2 kafene kašike soli
3 kafene kašike 9% alkoholnog sirćeta
Preliti vrelom, ključalom vodom do vrha.
Vruće tegle zatvoriti čistim poklopcem i okrenuti tegle.
Zamotati ih i ostaviti da se tako ohlade.
Ova zimnica od paradajza je spremna za upotrebu za 15. dana. Kad se tegla otvori prilikom konzumacije, čuvati je nadalje u frižideru.
Ključne reči Zeleni paradajz, Zimnica