Zagrejte vodu, pa dodajte kvasac i šećer i ostavite 10ak minuta da odstoji
U činiji pomeštajte brašno i so
Kada kvasac reaguje, dodajte tu mešavinu u činiju sa brašnom i solju
Dodajte 2 kašike maslinovog ulja
Umesite glatko testo
Prekrijte činiju folijom, pa ostavite da testo nadođe do svoje duple veličine
Očistite i iseckajte beli luk pa ga pomešajte ga sa ostatkom maslinovog ulja da napravite premaz
Kada je testo spremno, premesite ga ponovo na površini posutoj brašnom
Premažite tepsiju maslinovim uljem i razvucite testo, pa ga ostavite još pola sata
Kada opet naraste, na površini testa, prstima napravite rupe
U te rupe stavite poređajte masline i ruzmarin
Prelijte fokaču sa malo maslinovog ulja
Pospite krupnu morsku so
Zagrejte rernu na 220℃
Pecite fokaču 20-30 minuta
Dok je još vruća, premažite je premazom od belog luka