Go Back
sremački fruštuk doručak

Fruštuk

Ivan HanckoIvan Hancko
Prvi jutarnji obrok na sremački način
5 from 1 vote
Vreme pripreme 5 minutes
Okvirno vreme kuvanja 30 minutes
Ukupno Vreme 35 minutes
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska
Porcije 2 osobe
Kalorije 350 kcal

Equipment

  • 1 Tiganj
  • 2 Brica
  • 3 Daska

Ingredients
  

  • 4 komada jaja
  • 3 komada mladog luka
  • 1 supena kašika svinjske masti (može u ulje)
  • 4 šnite slanine
  • 1 komad paprike babure (može ko vole i crvene)
  • 1 komad paradajz (prilog)

Instructions
 

  • Staviti tiganj na šporet i u tiganj ubaciti supenu kašiku svinjske masti.
    mast u tiganju
  • Sitno iseckati mladi luk i ubaciti u tiganj da se dinsta na laganoj vatri.
    seckanje mladog luka
  • Posle pet minuta laganog dinstanja ubaciti malo krupnije iseckanu papriku. Po potrebi poklopiti tiganj da se paprika malo potpari.
    dinstanje paprike i luka
  • E sada, posle frtalj sata dinstanja luka i paprike, dolazi onaj trenutak kada me je malko i stid.
    Nisam uspeo za ovu pripremu fruštuka da obezbedim slaninu, komšija stavio lokot na svoj tavan. Ali za ovu priliku može i šunka.
    Sitno je iseckati i ubaciti u tiganj.
    šunka sa lukom i paprikom u tiganju
  • Posle 10 minuta u tiganju ubaciti jaja (srećom komšija nije zatarabio kokošinjac).
    Da l' ćete na oko ili da izmuljate, od volje vam.
    jaja sa šunkom, paprikom i lukom
  • Servirajte na tanjiru, naravno uz leba.
    Ko vole ljuto može i feferone.
    sremački fruštuk doručak
Keyword doručak, fruštuk