Go Back
TORTA KATARINA

Katarina torta

Kraljica torti '70. i '80. godina. Mada na prvi pogled deluje komplikovano za napraviti, verujte da nije. Samo pratite upustva koja smo naveli.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 45 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour 45 minutes
Ukupno Vreme 2 hours 30 minutes
Obrok Dezert
Kuhinja Srpska
Porcije 12 osoba
Kalorije 380 kcal

Equipment

  • 1 okrugli kalup prečnika 26cm
  • 1 mikser
  • 1 posuda za mućenje
  • 1 šerpa za kuvanje na pari
  • 1 kašika za mešanje

Ingredients
  

Sastojci za prve dve kore

  • 6 kom jaja
  • 6 kašike šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašika brašna
  • 4 kašike rendane čokolade

Sastojci za treću koru

  • 5 kom belanaca
  • 150 gr šećera
  • 150 gr seckanih oraha
  • 100 gr suvog grožđa
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja

Preliv za prve dve kore

  • 2 kašike šećera
  • 150 ml vode

Fil

  • 5 kom žumanaca
  • 2 kom jaja
  • 8 kašike šećera
  • 3 kom vanil šećera
  • 200 gr margarina
  • 3 kašike šećera u prahu (kad se muti margarin)

Instructions
 

Prve dve kore

  • Odvojiti belanca od žumanaca.
  • Tako odvojene ulupati sa po 3 kašike šećera.
  • Spojiti pa u to dodati pomešane orahe, brašno i čokoladu.
  • Od dobijene smese ispeći dve kore.

Treća kora

  • Ulupati belanca i šećer.
  • Dodati ulje, suvo grožđe i brašno.
  • Ispeći koru.

Preliv za prve dve kore

  • Skuvati vodu i šećer.

Fil

  • Skuvati na pari žumanca, šećer i vanil i ostaviti da se dobro ohladi.
  • Ulupati margarin.
  • Spojiti sa žumancima i dobro izmiksirati.

Filuje se sledećim redom

  • Prva kora ─ preliv ─ fil ─ treća kora ─ fil ─ druga kora ─ preliv ─ fil.
  • Dekorisati po želji.
Keyword Katarina torta