Katarina torta
Kraljica torti '70. i '80. godina. Mada na prvi pogled deluje komplikovano za napraviti, verujte da nije. Samo pratite upustva koja smo naveli.
Vreme pripreme 45 minutes mins
Okvirno vreme kuvanja 1 hour hr 45 minutes mins
Ukupno Vreme 2 hours hrs 30 minutes mins
Obrok Dezert
Kuhinja Srpska
Porcije 12 osoba
Kalorije 380 kcal
Sastojci za prve dve kore
- 6 kom jaja
- 6 kašike šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašika brašna
- 4 kašike rendane čokolade
Sastojci za treću koru
- 5 kom belanaca
- 150 gr šećera
- 150 gr seckanih oraha
- 100 gr suvog grožđa
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Preliv za prve dve kore
- 2 kašike šećera
- 150 ml vode
Fil
- 5 kom žumanaca
- 2 kom jaja
- 8 kašike šećera
- 3 kom vanil šećera
- 200 gr margarina
- 3 kašike šećera u prahu (kad se muti margarin)
Prve dve kore
Odvojiti belanca od žumanaca.
Tako odvojene ulupati sa po 3 kašike šećera.
Spojiti pa u to dodati pomešane orahe, brašno i čokoladu.
Od dobijene smese ispeći dve kore.
Fil
Skuvati na pari žumanca, šećer i vanil i ostaviti da se dobro ohladi.
Ulupati margarin.
Spojiti sa žumancima i dobro izmiksirati.