Go Back
Kolač na kukuruzovini

Kolač na kukuruzovini

Za ovaj kolač, treba malo umeća
5 from 1 vote
Vreme pripreme 2 hours
Okvirno vreme kuvanja 45 minutes
Ukupno Vreme 2 hours 45 minutes
Obrok Dessert
Kuhinja Srpska
Porcije 8 osoba
Kalorije 350 kcal

Equipment

  • 1 Oklagija
  • 1 vangla za mešenje
  • 1 kašika
  • 1 tanjir za šećer
  • 1 Tepsija
  • 16 štapića kukuruzovine
  • 2 jajeta

Ingredients
  

  • 1 kg brašna
  • 2 dl mleka
  • 3-4 kašike ulja
  • 2 dl vode
  • 1 kvasac
  • 1 kašike masti
  • šećer i cimet za uvijanje

Instructions
 

  • Pomešajte mleko i mlaku vodu
  • Dodajte kvasac i 4 kašike šećera
  • Ostavite da stoji 10 minuta
  • Dodajte jaja, ulje, vodu, brašno i prstohvat soli
  • Zamestie meko testo
  • Napravite 2 jufke, pa ih razvijte na pobrašnjenom stoljnjaku oklagijom.
  • Premažite ih sa malo ulja, pa neka odmore oko pola sata.
  • Još malo istanjite oklagijom, pa lagano razvucite dlanovima po stolu, koliko god možete.
  • Namažite mast na testo, pospite šećerom i cimetom po ukusu.
  •  Rolajte ga uz pomoć stoljnjaka
  • Isecite testo po sredini, da dobijete 2 rolne
Keyword đoku na motku, kolač na kukuruzovini, kolač na kurzovini