Go Back
Kupus kifle

Kupus kifle

Testo je sasvim obično. Kupus kifle su dobile ime po obliku.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 40 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour
Ukupno Vreme 1 hour 40 minutes
Obrok Predjelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4
Kalorije 2000 kcal

Equipment

  • 1 vangla za mešenje
  • 1 Činija
  • 1 šerpica
  • 1 Oklagija
  • 1 Tepsija
  • 2 lista papira za pečenje
  • 1 nož
  • 1 viljuška
  • 1 šoljica
  • 1 ćetkica za mazanje

Ingredients
  

  • 1 kg brašna
  • 3 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 2 dl ulja
  • 1 kvasac
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašika soli

Za fil

  • 150 g margarina
  • 2 jaja
  • 300 g sira

Za posipanje

  • Jedno jaje
  • susam

Instructions
 

  • Ugrejte mleko, pa izdrobite kvasac i dodajte šećer
    Kvasac i mleko
  • Kada kvasac nadođe, u vanglu sipajte smesu, ostatak mleka i ulje
    Nadošao kvasac
  • Dodajte brašno malo po malo dok ne umesite glatko testo
    Mešenje glatkog testa
  • Prekrijete testo folijom ili krpom dok ne naraste
    Testo u činiji
  • Držite ga na toplom mestu
  • Dok čekate, umutite jaja i sir, a margarin istopite
    Fil od sira i jaja
  • Kada testo nadođe, premesite ga, pa podelite na 2 jufke
    Jufke od testa
  • Svaku jufku razvijte u pravouganik debljine 5 mm otprilike
  • Namažite margarin, pa fil od jaja i sira
  • Uvijte testo u rolat
  • Secite ga na trouglove
  • Poređajte u tepsiju, pa premažite umućenim žumancem
    Kupus kifle u tepsiji
  • Pospite susam odgore
  • Zagrejte rernu na 250 ℃, pa smanjite na 200 ℃
  • Pecite dok kiflice ne porumene
    Pečene kupus kifle
Keyword kupus kifle