U šerpu naspite vodu, ulje i so. Pustite da prokuva.
Pomerite sa ringle i sipajte brašno. Morate ga malo brže umešati. Stvoriće vam se neka vrsta kuvanog test.
Vratite na vruću ringlu još par minuta. Sklonite sa strane i malo prohladite pre dodavanje jaja.
Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući mikserom, ali pre toga naravno sipajte u neku šoljicu da proverite da li su ispravna, da ne bude iznenađenja :).Kako mešate tako će se stvarati glatka, žitka masa.
Tepsiju možete podmazati uljem ili na nju staviti pek papir. Princes krofne - testo sipajte kašikom ili špricem za tortu, ili tulumbe, pravite oblike i željenu veličinu.
Za vreme pripreme testa, ugrejte rernu na 220 C. U ugrejanu rernu na sredinu, stavite princes krofne da se peku i ne otvarajte nikako. Kada vidite da su dobile zlatno-žutu boju smanjite temperaturu na 180C i ostavite još malo da se "prosuše". Ukoliko su vam jači grejači u rerni, možete i na 170C.
Posle desetak min, otvorite rernu i na brzinu uzmite jednu princes krofnu. Rernu odmah zatvorite. Posmatrajte kako se ponaša ta princes krofna. Ako "pada" i ne stoji stabilno, to znači da još nisu spremne.Ovakvim otvaranjem rerne, posle ovakvog načina pečenja koji sam objasnila, neće se ništa desiti princes krofnama, ali ako ih otvarate odmah, hoće.Vreme pečenja zavisi od šporeta do šporeta, zato vam savetujem da odokativno ocenite.
Princes krofne se moraju prohladiti. nikako ih ne prekrivajte ni sa čim.
Priprema fila:
Od 1 litre mleka oduzeti 1 dl. Ostalo sipati u šerpu i zakuvati. Razmutiti puding u posudici sa odvojenih 1 dl mleka. Kad mleko provri dodati mu razmućeni puding. Mešati lagano dok se ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi.
Umutite margarin penasto, sa 50 gr šećera. Sjedinite sa filom od pudinga.
Princes krofne prerežite nožem na pola. Punite filom. Možete i za punjenje da koristite špric za ukrašavanje kolača.