Go Back

Pržena nadevena pastrmka

Savršeno za malo drugačiji način pripreme pastrmke
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 1 hour
Ukupno Vreme 1 hour 30 minutes
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 1700 kcal

Equipment

  • 1 Tiganj
  • 1 Rešetkasta kašika

Ingredients
  

  • 1 kg pastrmke
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 Veze peršunovog lista
  • So
  • Biber
  • Začin C
  • Crvena slatka paprika
  • Ulje
  • Limun

Instructions
 

  • Na ovaj način možete pastrmku pripremiti u tiganju, na talandari, a možete i u rerni, s tim što ribu morate nauljiti maslinovim uljem pre nego što stavite u rernu.
  • Očistite i operite ribu, te je nakon toga dobro sa krpom i ubrusima osušite.
  • Ribu posoliti i premazati sokom od limuna i pospite začin C.
  • 2 glavice luka i jedan peršun očistite, operite i sasvim sitno iseckati i zajedno pomešati.
  • Mešavinom luka i peršuna napuniti utrobu ribe.
  • Zagrejati ulje na umerenu temperaturu, pa nadevenu ribu spuštate na ulje da se peče, dok lepo ne porumeni.
  • Pažljivo okrenuti i drugu stranu ribe, pazeći da nadev ostane u unutrašnjosti ribe.
  • Vadite ribu rešetkastom kašikom i ređate u plitku posudu, prethodno obloženom papirnim ubrusom.
  • U jednoj činiji dodati ulje, iseckanu jednu glavicu luka, iseckan peršun i aleve paprike po ukusu. Sa time preliti preko ispečene pastrmke.
Keyword pastrmka, riba