Na ovaj način možete pastrmku pripremiti u tiganju, na talandari, a možete i u rerni, s tim što ribu morate nauljiti maslinovim uljem pre nego što stavite u rernu.
Očistite i operite ribu, te je nakon toga dobro sa krpom i ubrusima osušite.
Ribu posoliti i premazati sokom od limuna i pospite začin C.
2 glavice luka i jedan peršun očistite, operite i sasvim sitno iseckati i zajedno pomešati.
Mešavinom luka i peršuna napuniti utrobu ribe.
Zagrejati ulje na umerenu temperaturu, pa nadevenu ribu spuštate na ulje da se peče, dok lepo ne porumeni.
Pažljivo okrenuti i drugu stranu ribe, pazeći da nadev ostane u unutrašnjosti ribe.
Vadite ribu rešetkastom kašikom i ređate u plitku posudu, prethodno obloženom papirnim ubrusom.
U jednoj činiji dodati ulje, iseckanu jednu glavicu luka, iseckan peršun i aleve paprike po ukusu. Sa time preliti preko ispečene pastrmke.