Go Back
Print
Recipe Image
Oprema
Smaller
Normal
Larger
Pržena riba
Za prženje možete koristiti i rečnu i morsku ribu
5
from 1 vote
Štampaj Recept
Pin Recipe
Vreme pripreme
30
minutes
mins
Okvirno vreme kuvanja
30
minutes
mins
Ukupno Vreme
1
hour
hr
Obrok
Glavno jelo
Kuhinja
Srpska
Porcije
4
osobe
Kalorije
1780
kcal
Equipment
1 Tiganj (može i talandara, ko ima)
Ingredients
1
kg
ribe srednje veličine
1
šolja
brašna
ulje
so
Instructions
Ribu očistite i operite, a zatim je dobro osušite krpom ili ubrusima.
Ribu dobro posolite spolja i iznutra, i malo ostavite da tako usoljena stoji.
Na tiganju ili talandari ulje zagrejte. U posudi ne treba da bude veliki sloj ulja.
Uvaljajte ribu u brašno i spuštajte u vrelo ulje. Pržite prvo sa jedne pa sa druge strane, dok ne dobije tamno-rumenu boju.
Prženu ribu vadite rešetkastom kašikom i ređajte na činiju. Na dno činije pre vađenja stavite ubrus da upije nepotrebnu masnoću.
Ribu služite zajedno sa salatom. U zavisnosti od sezone, može zelena salata, ili popularna krompir salata s crnim lukom
Keyword
riba