Go Back
prženi oslić

Pržena riba

Za prženje možete koristiti i rečnu i morsku ribu
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 30 minutes
Ukupno Vreme 1 hour
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 1780 kcal

Equipment

  • 1 Tiganj (može i talandara, ko ima)

Ingredients
  

  • 1 kg ribe srednje veličine
  • 1 šolja brašna
  • ulje
  • so

Instructions
 

  • Ribu očistite i operite, a zatim je dobro osušite krpom ili ubrusima.
  • Ribu dobro posolite spolja i iznutra, i malo ostavite da tako usoljena stoji.
  • Na tiganju ili talandari ulje zagrejte. U posudi ne treba da bude veliki sloj ulja.
  • Uvaljajte ribu u brašno i spuštajte u vrelo ulje. Pržite prvo sa jedne pa sa druge strane, dok ne dobije tamno-rumenu boju.
  • Prženu ribu vadite rešetkastom kašikom i ređajte na činiju. Na dno činije pre vađenja stavite ubrus da upije nepotrebnu masnoću.
  • Ribu služite zajedno sa salatom. U zavisnosti od sezone, može zelena salata, ili popularna krompir salata s crnim lukom
Keyword riba