Go Back
kuvana riba u vinu

Riba kuvana u vinu

Žali bože vina, ali ukusnije je sa vinom nego sa sokom. Verujte, prob'o sam.
5 from 1 vote
Vreme pripreme 30 minutes
Okvirno vreme kuvanja 15 minutes
Ukupno Vreme 45 minutes
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 1500 kcal

Equipment

  • Serpa

Ingredients
  

  • 1 kg ribe
  • 1 čaša belog vina
  • 2 glavice luka
  • 1 lovorov list
  • Biber
  • So
  • Peršunov list
  • List mirođije
  • Ulje

Instructions
 

  • Ribu očistiti, oprati i iseći na komade.
  • Luk očistite, sitno iseckajte.
  • U šerpu u zagrejano ulje propržiti luk.
  • Dodati malo vode, vino i šoljicu od kafe ulja.
  • Posoliti, pobiberiti, dodati lovorov list, iseckan peršunov i list mirođije.
  • Kada tečnost provri, spustite u nju ribu.
  • Kuvati tako nekih 15 minuta.
  • Poslužiti hladno sa salatom i belim vinom.
Keyword riba, vino