Riba kuvana u vinu
Žali bože vina, ali ukusnije je sa vinom nego sa sokom. Verujte, prob'o sam.
Vreme pripreme 30 minutes mins
Okvirno vreme kuvanja 15 minutes mins
Ukupno Vreme 45 minutes mins
Obrok Glavno jelo
Kuhinja Srpska
Porcije 4 osobe
Kalorije 1500 kcal
- 1 kg ribe
- 1 čaša belog vina
- 2 glavice luka
- 1 lovorov list
- Biber
- So
- Peršunov list
- List mirođije
- Ulje
Ribu očistiti, oprati i iseći na komade.
Luk očistite, sitno iseckajte.
U šerpu u zagrejano ulje propržiti luk.
Dodati malo vode, vino i šoljicu od kafe ulja.
Posoliti, pobiberiti, dodati lovorov list, iseckan peršunov i list mirođije.
Kada tečnost provri, spustite u nju ribu.
Kuvati tako nekih 15 minuta.
Poslužiti hladno sa salatom i belim vinom.